Broj 292
Početna > Intervju > Aleksandra Gudelj

Moj stil

Aleksandra Gudelj

Lepa voditeljka Prve televizije kaže da je u duši veliki romantik, što se odražava i na njen stil odevanja i otkriva zašto je visoke potpetice zamenila ravnom obućom

Kako bi opisala svoj stil i po čemu se razlikuješ od svojih koleginica?
Veoma sam ženstvena. Tako i moj stil odiše romantičnim izgledom. Ne bih rekla da se mnogo razlikujem od koleginica. Svako od nas nosi ono u čemu se dobro oseća i što mu je udobno, a opet misli i da je moderno.

Misliš li da odelo čini čoveka i da li ti se nekada desilo da na osnovu prvog utiska pogrešno proceniš osobu?
Ne mislim da odelo čini čoveka. Svakako je lepo za oči kada vidite da je neko sređen i da drži do svog izgleda. Samim tim se i ja trudim i volim da uklopim garderobu, da to sve izgleda lepo i pristojno. Što se tiče prvog utiska, moja intuicija me je retko kada izneverila. Uglavnom mogu da procenim osobu pri prvom upoznavanju. Tako je barem bilo dosad.
 
Da li je za tebe šoping antistres terapija?

Da ste me to pitali pre dve godine, dok još na svet nije došao moj sin, rekla bih vam sigurno da sam uživala u tome i imala vremena na pretek da biram šta ću kupiti. Sada se moj šoping najviše svodi na kupovinu dečjih stvari. I mogu vam reći da je to najlepši šoping na svetu, a za sebe kupim uvek nešto u prolazu ili kada otputujem negde, pa imam više vremena da se posvetim tome.

Da li ti je važno da odeća koju nosiš ima potpis čuvenog kreatora?
Nikako, štaviše, volim da kupim nekoliko stvarčica koje ću moći da kombinujem, nego jednu skupu i da nosim samo to. Naravno da volim sebe da častim i krpicom nekog čuvenog kreatora, ali to uopšte nije obavezno.

Biraš li odeću u zavisnosti od raspoloženja?
Kako kad. Pošto uglavnom negde žurim, onda ni nemam mnogo vremena da se mislim šta ću obući. Ali kada me naprimer san ne uhvati brzo, kada legnem da spavam, razmislim, ako znam kakvo će vreme biti sutra šta ću obući. Kada mi je nešto bitno onda i te kako posvetim vreme oblačenju. A pošto sam ja uvek lepo raspoložena, onda ne treba sebi da dižem raspoloženje odevnim kombinacijama.

Koliko vremena provodiš ispred ogledala?
Svega pet do 10 minuta. Toliko mi treba da stavim maskaru i bronzer. Još jednom se pogledam kada se obučem i nastavljam dalje. Ne zagledam se mnogo, jer je tako veća mogućnost da nađem sebi neku manu, a ovako sam vrlo zadovoljna.

Nedavno si imala izlet sa svetlijom bojom kose. Kako se bolje osećaš, kao brineta ili tamnokosa?
Kao tamnokosa. Ne mogu da kažem da mi se nije svidela i svetlija boja kose, ali se nije dobro slikala. Ukusi su različiti, koliko se nekome sviđala više svetlija boja, toliko nekome tamnija, a ja sam odlučila da se vratim braon boji.

Voliš li visoke potpetice ili preferiraš ravnu obuću?
Otkako sam se porodila, uglavnom preferiram ravnu obuću. Koliko sam nekada nosila visoke potpetice, toliko sam sada u rimljankama, baletankama i slično, jer je moje dete mnogo aktivno, pa mama mora da ga stigne kada potrči. A to bi bilo malo nezgodno kada bih bila na visokim potpeticama, priznaćete. Inače, cipele sa štiklom obožavam, obavezne su za večernje izlaske.

U mom ormanu
Koji komad odeće prevladava u tvom ormanu?
Te moje čuvene haljine. Da li je to zato što sam veliki romantik ili zbog nečeg drugog ne znam, ali orman mi je pun haljina. Nađe se tu poneka suknja, košulja, majica, farmerke, trenerke...

 

Dragana Rodić