Broj 290
Početna > Intervju > Darko Spalević

Moj stil

Darko Spalević

Kapiten fudbalskog kluba Radnički iz Kragujevca priznaje da je pravi kupoholičar kad su košulje i obuća u pitanju, preferira sportsku eleganciju i ne krije da mu je supruga Zorica glavni stilista

Kako bi opisao svoj stil oblačenja?
Zbog obaveza i posla kojim se bavim, preko dana je to obično neki sportski fazon, dok za veče obično biram kežual varijante s primesama elegancije.

Koliko pažnje posvećuješ izgledu?

Tačno onoliko koliko mi treba da sve izgleda besprekorno.

Da li pratiš aktuelne trendove ili nosiš samo ono što ti se svidi?

Kao mlađi sam mnogo više pažnje posvećivao tome šta je u trendu, ali sada mnogo manje jer već imam izgrađen stil.

Biraš li isključivo brendiranu garderobu ili smatraš da se kvalitetni komadi odeće mogu naći i za malo novca?

Ranije nismo imali ovoliki izbor robnih marki u našoj zemlji, tako da sam na neki način bio i prinuđen da kupujem isključivo brendiranu garderobu ako sam mislio da nosim nešto što je kvalitetno. Sada je situacija skroz drugačija, tako da u svom ormaru imam i komade koji su kupljeni po poprilično pristupačnim cenama.

Misliš li da odelo čini čoveka?
Definitivno. Ljudi te potpuno drugačije percipiraju kad lepo izgledaš, a i ti sam drugačije gledaš na ljude kad vidiš da vode računa o sebi i svom izgledu.

Koliko supruga Zorica ima udela prilikom odabira garderobe?
Zorica mnogo pažnje posvećuje mom izgledu i mnogo je uticala na pronalaženje mog stila, a pošto kao i svaka žena mnogo više vremena provodi po radnjama, većinu komada iz mog ormara je upravo ona odabrala.

Da li imate običaj da usklađujete odevne kombinacije kad izlazite zajedno ili ste strogi individualci po tom pitanju?

Ne opterećujemo se preterano time, ali pošto imamo slične poglede na modu često se dešava da su nam i odevne kombinacije usklađene.

Postoji li odevni predmet koji nikada ne bi obukao, a šta bi nosio svaki dan?

Preterano šarene stvari koje preferira Ed Hardi mi deluju vrlo jeftino, tako da to nikada ne bih nosio. Smatram da je manje uvek više i jednostavne košulje u kombinaciji s dobrim džinsom i dobrim patikama mogao bih da nosim svakodnevno.

Nekada su tretmani za ulepšavanje bili rezervisani isključivo za žene, a sada sve više muškaraca ide kod kozmetičara, na depilaciju, pedikir ili u solarijum. Kakav je tvoj stav o tome i da li si i sam podlegao tom trendu?

Odavno, zato što se supruga Zorica bavi kozmetikom. Za vrhunski tretman koji dobijam već godinama ne moram da mrdam van kuće, mada nije bilo baš tako pre desetak godina kada je počinjala i učila se na meni.

Patike i košulje ne brojim
Muškarci su uglavnom „slabi" na dobre cipele, kaiš ili sat. A koji je tvoj modni fetiš?
Obuća, kupujem je bez ikakvog posebnog povoda. Imam bezbroj pari dobrih patika. Često čitavu odevnu kombinaciju pravim na osnovu para patika koji odaberem. Pored toga, sa istom strašću kupujem i košulje, i to su dve stvari za koje nikada ne žalim da dam novac.

Maja Čanović