Broj 29
Početna > Zanimljivosti > NAJLEPŠA HALJINA SA FILMA

NAJLEPŠA HALJINA SA FILMA

U izboru za najlepšu filmsku haljinu koju je organizovao britanski magazin San, bela haljina koju je nosila Merilin Monro u filmu „Sedam godina vernosti" iz 1955. godine proglašena je za najbolju. Plisirana bela haljina postala je čuvena po sceni u kojoj je vazduh iz podzemne železnice podiže i otkriva noge Merilin Monro.
Na drugom mestu po lepoti i popularnosti je crna haljina koju je Odri Hepbern nosila u filmu „Doručak kod Tifanija", a na trećem je seksi crvena haljinica zavodnice Džesike iz crtanog filma „Ko je smestio Zeki Rodžeru".
Na listi naj filmskih kreacija našla se i crvena haljina koju je nosila Džulija Roberts u filmu „Zgodna žena". I kratka bela haljina sa rolkragnom koju je Šeron Ston imala u sceni prekrštanja nogu u filmu „Niske strasti", takođe je na listi časopisa San. Na spisku najboljih našle su se i helanke Olivije Njutn Džon iz filma „Briljantin", haljinice Džudi Garland iz „Čarobnjaka iz Oza" i „Snežane i sedam patuljaka", a na poslednjem mestu je haljina koju je nosio Robin Vilijams u filmu „Gospođa Dautfajer", u kojem je igrao sredovečnu gospođu.