Broj 289
Početna > Zanimljivosti > Piling od grožđa

Osvežite kožu

Piling od grožđa

Ovo voće obiluje vrednim sastojcima koji čuvaju lepotu i zdravlje, a koži daju mladalački izgled. Bogato je mineralima, pre svega natrijumom, fosforom, kalcijumom, kalijumom, gvožđem, magnezijumom i florom, vitaminima A, B, C i E, a posebno polifenolima zbog kojih je uostalom grožđe i ušlo na velika vrata u svet kozmetike. Oni štite kožu od štetnih uticaja, znatno usporavajući prirodni proces starenja. Uspešno usporavaju pojavu bora, brišu prve znakove starenja i jačaju, zatežu i osvežavaju, zrelu i stariju kožu. Osim toga, sastojci iz grožđa savršeno čiste i sužavaju pore.

Piling u tri koraka
* Svaka nega kože počinje čišćenjem lica, odstranjivanjem šminke, masnoće i prljavštine sa površine kože da bi delovanje maske bilo maksimalno. Pre nanošenja maske obavezno uradite prirodni piling.
* Napravite ga od mase koja je otpala prilikom ceđenja soka od grožđa. Stavite je u gazu i kružno trljajte po površini kože.
* Pokvasite lice i ruke sokom od grožđa, a potom ruke prislonite na mekinje i dobro istrljajte kožu. Posle nekoliko minuta masaže pilingom operite kožu mlakom vodom, obrišite i nanesite masku.