Broj 289
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Madoni

Pet stvari koje niste znali o Madoni

1. Madona Luiza Veronika Čikone rođena je 16. avgusta 1958. u Bej Sitiju kao treće od šestoro dece Silvija, prve generacije italijanskih Amerikanaca, i Madone koja je bila francusko-kanadskog porekla. Majka joj umire od raka dojke kad je kraljica popa imala samo pet godina što je ostavilo veliki trag na nju.
2. Dobila je plesnu stipendiju za Mičigenski univerzitet, a uporedo je krenula i na časove baleta kod Kristofera Flina, kog smatra jednim od najuticajnijih ljudi u njenom životu. Ubrzo je digla ruke od koledža i sa samo 35 dolara u džepu preselila se u Njujork.
3. Plesačku karijeru je započela kao prateća igračica poznatim izvođačima, a sa tadašnjim momkom osniva grupu Breakfast club. Po izlasku iz benda izdaje debi singl Everybody koji je 1982. godine postao hit po njujorškim  diskotekama, a pesmom Holiday utrla je put ka 300 miliona prodatih albuma.
4. Prvi put se udala 1985. godine za glumca Šona Pena, a rastali su se četiri godine kasnije. Drugi put je okušala sreću 2000. godine sa rediteljem Gajem Ričijem i iz osmogodišnjeg braka ima sinove Roka i Dejvida, kog je usvojila u Malaviju. Iz veze s trenerom Karlosom Leonom ima ćerku Lurd. Poznate su njene romanse sa Vorenom Bitijem, Džonom F. Kenedijem Mlađim, Lenijem Krevicom, Denisom Rodmanom, ali su je povezivali i sa Ingrid Kazares i Sandrom Bernhard.
5. Katoličanstvo je krajem devedestih zamenila kabalom. Više puta okušala se u glumi, prošle godine je režirala i filmW.E. o ljubavi engleskog kralja Edvarda VIII i Volis Simpson. Osim što je na ovogodišnjoj turneji u Turskoj pokazala grudi, počela je da paniči da će joj neko ukrasti DNK pa stražari proveravaju svaku osobu koja ulazi u garderobu, a radnicama je naredila da joj garderobu obavezno sterilišu nakon svakog nastupa.