Broj 289
Početna > Zanimljivosti > Mejk ap tendencije za jesen

Pratite li trendove?

Mejk ap tendencije za jesen

Na modnim pistama za ovu jesen i zimu mogli su se videti tipični mejkap trendovi za hladnije mesece. Neki šminkeri su akcenat stavili na oči jakom šminkom, dok su drugi upravo suprotno naglasili usne, najčešće tamno crvenim ružem u mat ili sjajnoj verziji.  A bilo je i onih koji su lice ostavili potpuno prirodno, s tek malo senke u boji kože, maskare i roze rumenila. Paleta boja je tipična jesenja, najpopularnije su sve nijanse smeđih senki, alit u su i bogata ljubičasta, srebrna, roze, tamno crvena i plava boja.

Dramatične usne
Crveno je uvek dobar izbor za jesen. Jedan od najupečatljivijih izgleda za ovu jesen ostavili su oni šminkeri koji su koristili tamno crvene nijanse s bogatim čokoladnim podtonom. Gotov izgled je varirao od kremasto mat varijante do lakiranog visokog sjaja. Taman ruž kombinuje se s minimalno naglašenim očima, sve to u kombinaciji sa savršenom podlogom i svetlijim tonovima kože.

Prirodno i sveže
Iako je ova vrsta šminke obično rezervisana za proleće, ove jeseni se neočekivano pojavila na mnogim modnim pistama. Šminkeri su eksperimentisali s brojnim tonovima boje kože.

Smeđi smoki ajz
Ovakvo šminkanje očiju je najpopularniji mejkap za jesen i zimu. Svake godine moda iznova smišlja na koji način da zameni večnu crnu, a ove godine kad su u pitanju šminka i smoki ajz, glavna zvezda su bile sve nijanse smeđe boje. Može biti diskretna ili intenzivna u zavisnosti od toga koliko se slojeva i koja nijansa stavi.

Geometrijski iscrtan ajlajner
Jasno ocrtane geometrijske linije, ravne ili zakrivljene koristili su mnogi šminkeri na revijama. Dramatične vijuge i preterano ocrtavanje linije oka tečnim ajlajnerom i čistim crnim pigmentima definitivno su plenili pažnju. Imajte na umu da ova vrsta korišćenja ajlajnera nije za osobe koje ne vole da privlače pažnju.

Naglašene obrve
Neki šminkeri su odlučili da ove jeseni najveći akcenat stave na pune, prirodne obrve. Dobra vest za sve one koji mrze da čupaju ovo područje na licu je da je prirodno opet in! To ipak ne znači da pustite obrve da divljaju, nastavite da ih negujete, uredno ih češljajte i popunite olovkom ili senkom kako biste naglasili prirodni luk obrve.