Broj 288
Početna > Prica > Slatko iščekivanje

Marija Savić Srećković

Slatko iščekivanje

Nekadašnja takmičarka u fitnesu Marija Savić Srećković i njen suprug Aleksandar ponovo će se ostvariti u ulozi roditelja, a prinovi se najviše raduje njihov sedamnaestogodišnji sin Aleksa

Iako je vest da će posle sedamnaest godina u oktobru po drugi put postati roditelji iznenadila ovaj poznati bračni par, Marija kaže da s nestrpljenjem očekuje dan kada će ugledati drugo dete i otkriva zašto je sa suprugom i sinom odlučila da pol bebe sačuva kao iznenađenje za dan kada prinova dođe na svet.

Šta je sve drugačije otkad se nalazite u drugom stanju, koliko se kao trudnica drugačije ophodite prema sebi, a koliko prema drugima?
Trudnoća je drugo stanje u pravom smislu. Ako ste svesni i savesni, pokušaćete da svedete na minimum sve ono što u toku trudnoće bebi može da naškodi.

Iskusili ste prednosti roditeljstva u mladosti, radujete li se što vam se druga trudnoća desila u zrelijim godinama?
To je činjenica koju ne možemo da promenimo, ali svakako raduje. Pošto je bilo simpatično da misle da sam Aleksi sestra kad je bio mali, potrudiću se da sada te godine budu samo brojke na papiru.

Možete li da napravite paralelu između prve i druge trudnoće, koje su sličnosti, a koje razlike?
Najveća greška iz prethodnog iskustva je što sam dopustila da se ugojim preko 30 kilograma. Iako sam dokazala da se i posle toga figura može dovesti do takmičarskog vrhunca, sigurna sam da za to ne postoji opravdanje. Ovoga puta zaista vodim računa da kilograme držim pod kontrolom i uopšte mi nije teško. Zahvaljujući tome sam i dalje aktivna i lakše podnosim, evo već osmi mesec.

Da li se nekada pitate kako ćete se posle 17 godina snaći s drugom bebom?

U snalaženju sam odlična, a da li sam u pravu tek ćemo saznati. Jedva čekam.

S obzirom na to da je vaš sin Aleksa tinejdžer, kako je reagovao na vest da posle 17 godina neće biti jedino dete u kući?
On se zaista najviše raduje i dovoljno dugo je uživao kao jedinče. Sigurno je da se nikada neće posvađati oko iste igračke.

Osećate li da hormoni u vama bukte, imate li česte promene raspoloženja?
Sreća je što se sve odvija kako treba i energiju mogu da usmerim na sve obaveze koje inače imam. Trudim se da me ništa ne uznemirava, ali su sve emocije nekako naglašenije.

Jeste li promenili neke navike otkad ste u drugom stanju?
Navikla sam da slušam svoj organizam pa isto i sada radim. Jedino što mi moja doktorka Goca Ivanović zamera jeste to što se ne odmaram više.

Vežbate li i u trudnoći ili ste usporili tempo?

Radim vežbe koje su dozvoljene u trudnoći, trudim se da se istežem i dišem. Prija mi da vodim treninge i u ovim izmenjenim uslovima i zato mi je ovih sedam meseci brzo proteklo i osećam se odlično.

Koliko ste se do sada ugojili u trudnoći, jeste li promenili režim ishrane?
Za sada sam, na početku osmog meseca, osam kilograma u plusu. Unosim više voća i povrća, a posebno mi prijaju supe i čorbe. Jedan period sam pila ceđene pomorandže nekoliko puta na dan, pa i noću. To mi je možda bio jedini hir.

Znate li šta nosite?

Mnogi se čude našem izboru da to bude iznenađenje. Mislim da to ima draž isto kao što ne znamo da li će beba imati plave oči, crnu kosu. Imamo razloga da se radujemo i za dečaka i za devojčicu.

Kada tačno očekujete prinovu?

Očekuje me još jedna kontrola i te teme su tek došle na red. Trenutno sam okupirana organizacijom u mom klubu „Mis fitnes" i pripremom sobe za bebu, i razmišljam samo pozitivno i kako će sve proteći u najboljem redu.

Da li vam suprug Aleksandar i sin Aleksa ugađaju u svemu, jesu li posebno nežni i brižni prema vama u ovom periodu?
Mogu da se pohvalim da su svi oko mene pažljivi i divni i naravno da mi to olakšava ovo posebno stanje.

Kako ćete vaspitavati drugo dete, da li na isti način kao i Aleksu ili ćete nešto možda drugačije uraditi?

Nisam sigurna koliko to možete da znate unapred. Ono što će se promeniti jeste to što će beba imati savršen prostor za sve ono što se deci inače brani, kada je skakanje i prevrtanje u pitanju. U mom klubu je prostor prilagođen i deci i divno je to što možemo zajedno da vežbamo.

Uputite savet mamama.
Posvetite svom detetu svaki mogući sekund jer vreme zaista proleti i oni za tren odu svojim putem.

Milica Prelević
Foto: Zorana Jevtić
Šminka: Balcan media team