Broj 288
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Kolinu Farelu

Pet stvari koje niste znali o Kolinu Farelu

1. Rođen je u Dablinu 31. maja 1976. Odgajan je u katoličkom duhu i poslat je u strogu školu koju je Farel zbog sukoba sa autoritetima napustio. Već sa osam godina znao je šta želi da bude kada poraste, a glavni krivac za to je naučno-fantastični film za decu "E.T." reditelja Stivena Spilbegra.
2. "Plakao sam i uživao. Film me odveo u jedan sasvim drugi svet i u meni probudio sve emocije", otkrio je glumac koji je još u srednjoj školi zaradio epitet "nemirnog dečaka", a dugo je važio za jednog od najproblematičnijih glumaca jer je na nepristojna pitanja novinara ponekada umeo da odgovori i pesnicama.
3. U 18. godini je oboleo od depresije, a na nagovor starijeg brata upisuje jednu glumačku školu koju napušta zbog prve uloge u jednoj televizijskoj seriji. Prvu zapaženu ulogu ostvaruje u filmu „Tigerland", dve godine zatim već igra sa Brusom Vilisom u „Hartovom ratu" , a onda njegova karijera kreće uzlaznom putanjom.
4. Paralelno sa slavom koja za koju će kasnije izjaviti da je jedna od stvari za koju važi ona čuvena izreka da se pazite sopstvenih želja, Farel odlazi na rehabilitaciju zbog zavisnosti od opijata. U međuvremenu stigao je da bude u jednogodišnjem braku sa jednom manje poznatom koleginicom, a nešto kasnije i da iz jedne veze dobije prvog sina 2003. Drugog je dobio 2009. iz veze koja je takođe završena.
5. Posle godina haosa, Irac je nedavno priznao da je konačno uveo red u svoj život. Uz prijatelje, porodicu i vežbe ponovno je pronašao samog sebe. Kolin, koji je poznat po problematičnom ponašanju i koketiranju sa drogama i alkoholom, kaže da je pronašao spas u meditaciji i istezanju."Kokain i viski mi više nisu potrebni, sada sam novi čovek. Uživam u radu, u ulozi oca i drugim stvarima koje me ranije nisu privlačile."