Broj 288
Početna > Intervju > Osećam se kao princeza

Katarina Ostojić

Osećam se kao princeza

Atraktivna pevačica kaže da i posle dva neuspela braka nije izgubila veru u ljubav, jer izabranik njenog srca Džunior Džek zna kako da obuzda njen temperament, a njenu ćerku Nikolinu je prihvatio kao svoje dete

Od kada je svoju ljubav s proslavljenim svetskim di-džejem Džuniorom Džekom krunisala vereničkim prstenom, pevačica Katarina Ostojić svog dragog prati u stopu na njegovim poslovnim putovanjima. Svaki slobodan trenutak zaljubljeni par koristi da se relaksira na nekoj egzotičnoj destinaciji gde svakim danom sve više uživaju u svojoj ljubavi.

Da li vam smeta što se o vama u medijima sve više govori kao o verenici svetski poznatog di-džeja, a u drugi plan su pale vaše glasovne mogućnosti?
Ne mogu reći da sam oduševljena zbog toga, ali evo već šest godina, koliko se profesionalno bavim muzikom, mediji su uvek bili zainteresovaniji za moj privatni život nego za pesme i glas. Navikla sam se na to. Vredno radim i ne odstupam od toga da ne želim da se povinujem surovim pravilima balkanskog tržišta. Put jeste trnovit, naporan i teži, ali kao devojčica sebe nisam videla kao narodnu pevačicu i to nikada neću biti. I sigurna sam da će mi se san ostvariti i da ću jednog dana moći da izvodim r'n'b i soul, i da od takvog zvuka istovremeno i živim.

U poslednje vreme u štampi kolaju glasine da planirate da se ostvarite kao roditelji, a Džunior Džek je čak na Tviteru „potražio pomoć” u izboru najlepšeg imena za devojčicu. Šta je prava istina, da li zaista planirate bebu?
Vito mnogo voli da se šali na društvenim mrežama, a ne razume da naši novinari od svake rečenice napisane upravo na društvenim mrežama prave senzaciju. Nisam trudna, niti u bliskoj budućnosti planiram drugo dete. Ostvarena sam kao roditelj jer je moja Nikolina pametna devojčica, đak sa svim peticama, koja me čini ponosnom. Svakako da ću se radovati ukoliko se desi trudnoća, ali za sada sam fokusirana na karijeru i na to da u narednih nekoliko godina pokušam da se afirmišem i na inostranom tržištu.

Srpska javnost redovno dobija informacije o vašim putovanjima s kraja na kraj sveta. Da li vas je to već pomalo umorilo ili i dalje uživate da svog voljenog pratite na njegovim nastupima?
Vrlo jasno sam mu stavila do znanja da ću ga pratiti samo kada ima nastupe u nekim egzotičnim zemljama. Šalu na stranu, svaki dan proveden sa čovekom kojeg volite je blagoslov i nama je potpuno nevažno da li se nalazimo na nekoj prelepoj plaži s belim peskom ili u našem stanu u Beogradu. Kada god mi obaveze oko deteta dozvoljavaju, uvek ću mu se pridružiti na njegovim putovanjima jer znam da voli kad sam blizu njega.

Spekuliše se da ćete uskoro snimiti duet sa britanskim muzičarem Kregom Dejvidom. Nadate li se da će vaša zajednička pesma postići barem deo uspeha koji je Kreg ostvario sa Stingom?
Iz vaših usta u božje uši! To nisu spekulacije, duet je snimljen i pesma je potpuno gotova. Kreg se oduševio singlom Disco ball koji mu je Vito pustio i predložio mu da uradi duet sa mnom. Sve smo se dogovorili u nekoliko minuta razgovora putem Skajpa. On je vrlo fin mladić i ne mogu da opišem kolika mi je čast i zadovoljstvo što imam duet s jednim od najpopularnijih svetskih r'n'b izvođača. Kada snimimo spot i kada sve bude dovedeno do perfekcije, tek onda ćemo objaviti pesmu. To je moja životna šansa i želim da uradim sve kako treba.

Koliko vam je pošlo za rukom da svom dragom približite srpsku muzičku scenu? Ko mu se od naših izvođača dopada i da li je kao svaki srpski zet počeo da naručuje pesme po kafanama?
Vito je neko kome je najveća ljubav nekomercijalna haus muzika, tako da je njemu srpska muzika, pa čak i moje pesme, nešto veoma strano. Do sada nismo bili u kafani zajedno da bi mogao da naručuje pesme, ali baš nedavno smo bili na rođendanskoj proslavi moje prijateljice na jednom splavu i Vito je celu noć sedeo jer mu je zvuk narodne muzike potpuno stran. Ipak, ukoliko mu tražim da izađemo na neko takvo mesto, on će to učiniti jer ljubav čine kompromisi, zar ne?

I pored dva neuspela braka, čini se da ipak niste izgubili veru u ljubav i želju za zajedničkim životom. Zbog čega ste za Džuniora pomislili da je onaj pravi pa ste bez razmišljanja prihvatili verenički prsten u Veneciji?
Zato što je stariji i iskusniji, neizmerno me voli i čini da se pored njega osećam kao princeza. On ume da smiri moju energiju, nikada ne želi da se svađa i voli moje dete kao da je njegovo. Da li je potreban još neki razlog? Mislim da je to sasvim dovoljno da mi se vrati poljuljana vera u ljubav.

Jednom prilikom ste rekli da je Džunior izuzetno ljubomoran. S obzirom na to da ga često pratite na nastupima, kako se nosite sa njegovim obožavateljkama?
On vrlo dobro zna da mogu da budem vrlo nezgodna kada sam ljuta, tako da mi za ovih godinu dana veze nikada nije dao razlog da budem ljubomorna.

S obzirom na vaš buran ljubavni život, šta ćete jednog dana savetovati svojoj ćerki Nikolini? Da prati srce ili da maksimalno iskoristi sve što život pruža pre nego što zasnuje svoju porodicu?
Savetovaću joj da vrlo dobro razmisli pre nego što donese bilo kakvu odluku kako bi izbegla ljubavne greške koje je pravila njena mama. Kada slepo volite ne rasuđujete kako treba, pogotovo ako ste mladi kao što sam ja bila kada sam ludo volela i rekla „da” nekome ko to možda nije zaslužio.

Ko su veći džentlmeni - Srbi ili Italijani?
Uz rizik da mi zamere naši muškarci moram da kažem da me nijedan Srbin nije voleo na način na koji to sada čini ovaj Italijan. Ipak, moram da napomenem da je potpuno nevažno koje je nacionalnosti muškarac. Ako prema ženi ne zna da se odnosi s poštovanjem, bežite od njega.

Kako sebe vidite kroz 10 godina - kao porodičnu ženu koja je ostvarena u karijeri ili pripadnicu džet-seta koja ne odustaje od provoda po klubovima širom sveta?
A zašto ne oboje? Do sada mi je polazilo za rukom.

Dragana Rodić