Broj 288
Početna > Zanimljivosti > Baršunasta i preplanula

Nega kože posle sunčanja

Baršunasta i preplanula

Preplanuli ste i telo vam je lepo, koža glatka ukoliko ste je negovali i hranili za vreme i posle sunčanja, ali ona se, neminovno, posle sunca obnavlja i polako ljušti jer ćelije površinskog sloja neprestano otpadaju, a zamenjuju ih druge, nove ćelije pa joj je potrebna adekvatna nega. Da bi se to dešavalo postepeno i neprimetno, iskoristite nekoliko saveta koji će vam pomoći da dubinski nahranite kožu. Samo sa odabranim tretmanima sačuvaćete njenu elastičnost, a to će pomoći i da što duže zadržite preplanulost.

Nega preplanule kože

- Tuširajte se mlakom vodom i blagim sapunom ili šamponom za telo. Posle tuširanja mažite telo mlekom ili laganim hidratantnim kremama, napravljenim specijalno za negu kože tela, jer vam masne kreme i ulja neće prijati osim ako koža nije jako suva.
- Koristite preparate za negu u malim količinama, odmah posle tuširanja, najdelotvorniji su i koža ih najbolje upija dok je još vlažna.
- Preplanulost možete produžiti i nanošenjem krema koje daju osunčani ten.
- Sunčajte se u vreme kada ne može da vam naškodi. Na taj način će vaša koža dalje tamneti i duže zadržavati stečenu boju. Odaberite mesto sa senkom, tako ćete još više pocrneti, a koža neće goreti.
- Kad koža počne da se peruta, uradite piling i masažu celog tela. Tako ćete odjednom ukloniti sve izumrle ćelije s površine kože i dobiti ravnomernu boju tena.
- Tretmani u salonima pomoći će vam da rešite problem neujednačene pigmentacije, perutanja, isušene i naborane kože, i regenerišete elastična i kolagena vlakna ugrožena suncem.