Broj 287
Početna > Zanimljivosti > Vratite kosi sjaj

Sveža i lepa

Vratite kosi sjaj

Posle odmaranja na moru i boravka na plaži, zbog štetnog uticaja sunca i soli, vaša kosa zahteva specijalan tretman. Da biste joj vratili svilenkast izgled, primenite nekoliko korisnih saveta

Za početak je važno da dubinski odnegujete kosu specijalnim šamponima i pakovanjima. Najbolje je da to prvi put uradite u frizerskom salonu. Ovu negu možete posle da primenite i sami kod kuće. Birajte preparate koji odgovaraju vašem tipu kose. Šampon koji koristite treba da ima nižu pH vrednost. Potom na krajeve nanesite malo regeneratora, sačekajte nekoliko minuta, a onda isperite kosu prvo toplom, pa hladnom vodom.

Prirodne maske
Da biste kosi povratili sjaj, negujte je maskama na bazi prirodnih sastojaka. Možete da ih napravite i sami: pomešajte četiri kašike maslinovog ulja i dva žumanceta. Smesu nanesite na kosu, držite oko pola sata, pa isperite. Ako su vam krajevi mnogo oštećeni, najbolje bi bilo da ih prvo malo skratite, a tek posle da primenite preparate koji će nahraniti kosu.

Preparat za kosu
Kosi možete vratiti zdrav izgled i redovnim nanošenjem proizvoda koji se koriste za negu kose posle sunčanja. Mnoge kozmetičke kuće u svojim linijama imaju ove preparate, a na vama je da procenite koji vam najviše odgovara. Frizeri ih uglavnom preporučuju onima koji nemaju mnogo vremena za negu u salonima i kod kuće.

Farbanje

S obzirom na to da je pod uticajem soli i sunca kosa posle mora obično svetlija i isprana, neophodno joj je i osvežavanje bojom. Međutim, ne treba je odmah farbati dok se malo ne oporavi. Zato je bolje da stavite preliv koji će za to kratko vreme osvežiti boju i povratiti joj sjaj. Ako preliv nije dovoljan, možete isprobati farbe bez amonijaka koje ne oštećuju kosu.