Broj 287
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Sandri Bulok

Pet stvari koje niste znali o Sandri Bulok

1. Sandra Anet Bulok rođena je 26. jula 1964. u Virdžiniji. Njena majka Helga bila je nemačka operska pevačica, a otac Džon učitelj pevanja. Do 12. godine često je u okviru školskih priredbi pevala operske arije, pohađala je časove baleta, a povremeno je i dobijala manje operske uloge pored majke.
2. Kao tinejdžerka preselila se s porodicom u Vašington, gde je završila srednju školu i kasnije studirala glumu. Iako su je tri ispita delila od diplome, napušta fakultet i odlazi u Njujork. Prvu zapaženu ulogu imala je u filmu „Razbijač" gde je igrala sa Silvesterom Staloneom i Veslijem Snajpsom.
3. Ova uloga utrla joj je put za film Brzina, u kom joj je partner bio Kijanu Rivs. Prvu veliku ulogu ostvaruje u komediji Dok si ti spavao, a nakon toga usledile su uloge u trilerima Mreža, Vreme za ubijanje, Brzina 2, ali i dramama Ukradena srca, U ljubavi i ratu... Krajem 1999. Sandra se našla na 58. mestu liste 100 najvećih filmskih zvezda svih vremena.
4. Iako nikada nije želela da priča o svom ljubavnom životu, zna se da je bila verena sa glumcem Tejtom Donovanom. Zabavljala se i sa fudbalerom Trojom Ejkmenom, Bobom Šnajderom i sa kolegama Metjuom Mekonahijem i Rajanom Goslingom. Sa sada već bivšim suprugom Džesijem Džejmsom upoznala se 2004. godine na snimanju njegove emisije Monster Garage. Venčali su se posle godinu dana, ali od samog početka veze sa ovim holivudskim lošim momkom sve je slutilo na neslavan kraj.
5. Krajem 2009. godine obelodanila je da je podnela razvod od Džesija, a da je u to vreme bila u fazi usvajanja tromesečnog tamnoputog dečaka iz Nju Orleansa. Beba po imenu Luj stigla je kući u januaru 2010. godine. Dečak je ime dobio po poznatom muzičaru Luju Armstrongu, jednom od Sandrinih omiljenih pevača. „Luj je savršen, ne mogu drugačije da ga opišem. Kao da je oduvek bio deo mog života", rekla je.