Broj 287
Početna > Intervju > Nema više vitezova

Dopisnica sa Venere

Nema više vitezova

Lepa voditeljka i autorka emisije Profil na KCN televiziji kaže da je češće patila zbog posla nego zbog ljubavi, tvrdi da joj je bitan fizički izgled muškarca i priznaje da pada na superinteligentne frajere

Reper Stefan Cvijović Cvija te je pitao: „Da li je flert urođen ženama i ako jeste, da li je to potreba ili način da se poveća samopouzdanje?"
Flert nije svojstven samo ženama. Mnogi muškarci flertuju svakodnevno, to im nekako dođe poput uslovnog refleksa. Smatram da žena koja je svesna svojih kvaliteta nema potrebe da se sebi, a i drugima dokazuje na taj način.

Šta misliš, da li su muškarci s Marsa, a žene s Venere kao što tvrde američki seksolozi?

Ne znam s koje smo planete, ali se u svakom smislu razlikujemo.

Kakvi muškarci te privlače?
Lagala bih kad bih rekla da mi fizički izgled nije važan. Prvo što zapazim kod nekog su oči i osmeh, ali to ne znači da ne obraćam pažnju na to kako muškarac razmišlja. Volim duhovite i vesele momke, ostvarene u poslu, koji istovremeno vole slobodu i kafanu. Idealno bi bilo da poseduje znanje koje bi mi preneo u mojoj profesiji, ali sam svesna da sam možda i previše zahtevna. Verovatno se zbog toga još uvek nisam udala.

Da li si zaljubljive prirode?

Teško se zaljubljujem. Veoma sam obazriva zbog prethodnih iskustava. Muškarci su me naučili da im ne verujem previše. Nekoliko puta mi se dešavalo da od dugogodišnjih drugova čujem ono poznato pitanje: „Znaš li da sam bio zaljubljen u tebe?" To me u prvi mah iznenadi jer nikada nisam umela takve situacije da prepoznam.

Šta je važno za dobar spoj muškarca i žene?
Smatram da je dobitna kombinacija za kvalitetnu vezu postojanje fluida i određena količina emocija.

Čime muškarac može da osvoji tvoje srce, a šta je tvoj najveći adut u osvajanju jačeg pola?
Na prvu loptu, osmehom. Ipak, najvažnije je da zauzme zaštitnički odnos, da se u njegovom zagrljaju osećam sigurno i da me doživljava kao princezu. Ako je verovati drugima, najviše osvajam očima i osmehom, a mnogi potenciraju i moju harizmu.

Šta misliš o ljubavi preko društvenih mreža?

Pristalica sam drugačijeg vida upoznavanja, komuniciranja i udvaranja. Na takav korak se, po meni, odlučuju usamljene osobe, ali ne osporavam ukoliko je velika razdaljina između partnera pa im je to najlakši vid komunikacije.

Koliko ti je puta u životu srce bilo slomljeno?
Nekoliko puta i to zbog istog razloga - nevere. Privlače me zgodni, pametni i uspešni, a takvi su uglavnom zauzeti i imaju prilike da varaju ne sa jednom nego s nekoliko žena. Izvučem lekciju iz svake priče, ali, nažalost, uvek padnem na istom. Ipak, češće sam ostajala slomljenog srca zbog posla nego zbog ljubavi, ali u oba slučaja je to bilo zbog toga što volim da sve bude crno na belo i ne podnosim nepravdu.

Ko je skloniji prevari, muškarci ili žene?
Možda više muškarci. Oni s godinama samo dobijaju na šarmu i često izgledaju bolje nego kad su bili mladi, a u današnje vreme sve je više devojaka kojima tuđi brak ne znači ništa i bacaju se na zauzete muškarce bez pardona. Čini mi se da je danas baš lepo biti muško. S druge strane, poznajem i poprilično devojaka koje su s dva-tri momka istovremeno. Po meni, to su igrači. Ako varam partnera, to bi značilo da ga ne poštujem, a i kad to uradim, ne ostajem u vezi sa njim nego odlazim dalje.

Imaju li petlje naši muškarci da priđu lepoj i pametnoj ženi?

Malo je vitezova u današnje vreme. Muškarcima je sve nadohvat ruke, imaju na raspolaganju lepezu mladih devojaka koje sve liče jedna na drugu, tako da mi se čini da su prestali i da se bore i da osvajaju.

Šta muškarci ne znaju o ženama, a trebalo bi?
Ne znaju da je svaka žena jedinstvena i svaka priča posebna. Iz svojih pređašnjih iskustava su postali obazriviji i manje im veruju.

Pitanje za Vladu Mandića: Da li sebe smatraš lažnim kazanovom, kako te mediji već godinama predstavljaju?

Dragana Rodić
Foto: Nebojša Pečenović