Broj 286
Početna > Intervju > Samo jednom sam voleo

Dopisnik sa Marsa

Samo jednom sam voleo

Reper Stefan Cvijović Cvija kaže da je do sada sretao samo pogrešne žene, otkriva zašto su bivše devojke odlične učiteljice života i priznaje da je romantičan

Sanja Nakić te je pitala: „Da li je istina da muškarac posle raskida više pati za onim što je uložio u vezu ili brak, a manje za ženom?"
Ako je neko mnogo ulagao i nadao se daljem razvoju i daljoj sreći, a partner prekine to, naravno da će mu biti krivo, ali mislim da to nije patnja nego razočaranje koje ti ne dozvoljava da patiš, jer tad shvatiš da je bolje što je došlo do raskida nego do daljeg ulaganja u nekog ko nije spreman sve to da isprati.

Šta misliš da je najveći problem u današnjim vezama i muško-ženskoj komunikaciji?

Muškarci i žene stvarno kao da su s dve različite planete. Problem je nepoverenje i razilaženje mišljenja, što se može srediti samo uz kompromise, do kojih je danas teško doći. Mada, ako ima puno ljubavi, sve može da se prevaziđe.

Šta te intrigira kod žena?
Uh, nikada neću razumeti žene u potpunosti. Žena je kao mačka, nikad ne znaš kada će da se okrene i da ode, da ogrebe, povredi, bude mazna, nežna ili te zavoli, do kraja. Kada si najbolji prema njoj, voli da se igra sa osećanjima i iskušenjima. Šta znam, verovatno sam nailazio na pogrešne žene, pa imam takvo mišljenje.

A šta je ono najvažnije što si o njima naučio?
Da nije sve baš kao što izgleda i da su odlične učiteljice života kada postanu bivše.

Kada su po tebi žene najseksepilnije?
Kada se probude bez trunke šminke u donjem vešu i kada znaju to da nose. Naravno da garderoba utiče na seksepil, ali u 90 odsto slučajeva su mi seksepilnije devojke u običnoj beloj majici i šortsu nego one koje se prepumpaju, unakaze šminkom i nekim odvratnim kreacijama, a misle da je to super.

Žene veruju da muškarci misle stalno i samo na seks, jesu li u pravu?

I to zavisi od muškarca do muškarca. Nisam lik koji ide okolo i juri devojke za avanture. Volim da volim i da radim sve sa tom devojkom koju volim, u šta naravno spada i seks. S obzirom na to da ne mogu da budem u vezi s devojkom koja me fizički ne privlači, kad sam u njenom prisustvu, kada je zagrlim, ljubim, kada spavamo ili kada smo sami, mislim na seks. I u tome nema ništa loše. Kada sam u vezi, emotivnoj, u kojoj imam sve, teško može da me privuče neka druga devojka.

Prema tvom iskustvu, na šta žene najviše padaju?
Na pažnju, dokazivanje zainteresovanosti, mala iznenađenja i lep poljubac.

Šta je bitno za dobar spoj muškarca i žene?
Razumevanje. Poverenje, koje se u današnje vreme teško stiče, što je i normalno, jer čega se sve nagleda čovek kada izađe po splavovima i klubovima, nije ni čudo. Privlačnost i hemija između dve osobe. I, naravno, ljubav, koju treba održavati. Verujem da sve može da traje, samo se treba potruditi.

Da li je u vezi važniji seks ili ljubav?

I jedno i drugo. Bez seksa je monotono, a bez ljubavi nije veza.

Mogu li muškarci biti monogamni?
Naravno. Sve zavisi od ženske osobe i od toga koliko ona želi muškarca. Ako muškarac ima pored devojke sve, zašto bi varao i tražio sa strane.

Šta muškarci žele od žena?

Znam samo šta ja želim, a ako krenem da nabrajam, zvučaće kao otvoreni konkurs, koji mi nije potreban. Samo budite iskrene i normalne.

Nešto sasvim lično
Kada si se poslednji put stvarno potrudio oko neke žene? Jesi li romantičan?

Celu svoju prošlu vezu sam se stvarno trudio. Naravno, bilo je tu variranja zbog mojih problema van te veze, ali da, iskreno sam se trudio. Romantičan sam kada nekog volim i kada mi je do nekog stalo.

Veruješ li u pravu ljubav i šta si sve spreman da učiniš zbog devojke koju voliš?

Bukvalno sve! I dalje verujem u pravu ljubav. Shvatio sam da ništa nije bitno toliko koliko imati devojku kraj sebe koju voliš. Sve je prolazno u životu. Svaka pesma, svaka novčanica koja prođe kroz ruku, ljudi, posao. Jedan moj prijatelj, veoma uspešan u svom poslu i vrlo bogat, skoro mi je rekao: „Pusti život bez ljubavi, ne moraš ga ni živeti".

Čime devojka može da te zadrži pored sebe?
Iskrenošću i jednostavnošću. Volim kada vidim da se interesuje za mene i da iskreno voli, da je privlačim i da se ne folira. Da ono što dajem nije samo s moje strane, nego da je obostrano. Ne tražim mnogo.

Koliko puta si istinski voleo, a koliko puta ti je u životu srce bilo slomljeno?
Jednom sam istinski voleo. Ali mi nijednom srce nije bilo slomljeno. Kada sam mislio da sam slomljen i da je srce puklo, shvatio sam da nema razloga. Ona je izgubila nekog ko ju je istinski voleo, a ja samo devojku koja to nije znala ili mogla.

Pitanje za Jadranku Jevtić
Da li je flert urođen ženama? Ako jeste, da li je to neka neopisiva potreba ili način da se poveća samopouzdanje?

 

Milica Prelević
Foto: Privatna arhiva