Broj 285
Početna > Zanimljivosti > Kako da se depilirate sami?

Uklanjanje dlačica

Kako da se depilirate sami?

Uklanjanje dlačica, odnosno depilacija, postala je obavezni deo nege. U salonima postoji više vrsta depilacija i važno je odabrati onaj koji vašoj koži najviše odgovara. Kako bi se malje proredile neophodno je da ih redovno uklanjate, preko cele godine. Treba obratiti pažnju da način depilacije ne iritira kožu, ne stvara neželjene promene i urasle dlake. Određenim tipovima kože više prija depilacija toplim, odnosno hladnim voskom, dok je za žene koje imaju malje samo na određenim delovima tela i epilacija jedan od izbora. Ipak, postoji dobar izbor sredstava koji vam mogu pomoći da depilaciju radite i sami kod kuće.

Brijač

Dlačice možete da uklonite specijalnim brijačem kojim se nećete poseći i koji će služiti samo za tu svrhu. Prednost ovog načina je brzina, a mana da su kratkotrajni efekti, pa ga morate ponavljati svakog drugog dana. Osim toga, i estetski efekat nije baš najbolji, jer depilirano mesto nije glatko.

Kreme za depilaciju
Po efektu su slične brijaču, ali dlačice skidaju nešto dublje, što znači da se postupak ređe ponavlja. Međutim, pošto se efekat postiže hemijski, tako što se rastvara keratin dlake, ovaj način depilacije može da prouzrokuje i alergiju. Za tretmane hemijskim sredstvima uvek koristite plastičnu špatulu upakovanu s kremom, kao i gumene rukavice da biste zaštitili ruke i nokte.

Električni aparati
Odlični su za putovanja i onda kada vam se žuri, ali su intervencije pomalo bolne. Najbolje je da koristite aparate sa delom za hlađenje koji ublažava bol.