Broj 284
Početna > Intervju > Žene vole džentlmene

Dopisnik sa Marsa

Žene vole džentlmene

Mašan Lekić, autor i voditelj emisije "Dosije" na Prvoj srpskoj televiziji, kaže da ga brak nije promenio, da veruje da su žene u Srbiji postale slobodnije otkada gledaju seriju "Seks i grad", i tvrdi da su najbolje godine za muškarca između tridesete i pedesete

Dijana Janković vas je pitala: "Da li se i dalje trudite oko svoje supruge kao prvog dana?"
Pravo pitanje, koje je stiglo od ženske osobe. Trudim se da budem isti kao i na početku veze. Često moju Miru iznenadim nekim poklončićem, romantičnim putovanjem, večerom, cvetom, ali mislim da sam je posle četiri godine, koliko smo zajedno, oduševio pre mesec dana, kada sam sam napravio ručak dok je ona bila na poslu. To je, inače, bio moj kulinarski debi i mogu da se pohvalim da nije bilo loše. I, naravno, da ne zaboravim, strast između nas još je jaka, a to je jedna od najbitnijih stvari u braku.

Koliko brak menja muškarca, mogu li muškarci da se promene zbog žene koju vole?
Ovo mi je drugi brak i zbog njega se nisam promenio. Ipak, promenio sam neke navike, i to pre svega zbog meni najvažnije ženske osobe na svetu - Mije. To je moja trogodišnja ćerkica, koja mi je potpuno osvojila srce. Što se tiče drugih brakova, znam mnoge primere, u kojima su se muškarci do temelja izmenili. Više se ne javljaju starim prijateljima, potpuno su posvećeni supruzi i bezuslovno ispunjavaju svaku njenu želju. U početku mi je to bilo smešno i takve muškarce sam nazivao papučarima, a sada bih voleo da za nekih dvadesetak godina imam upravo takvog zeta. Mislim da svaki muškarac u odnosu sa ženom treba da ima ženski mozak, tako bi mnogo bolje prošao u vezi.   

Po vašem mišljenju, ko više vara? Žene ili muskarci?
Mislim da nema pravila, sve zavisi od osobe do osobe. Znam mnogo primera, počev od udatih žena, koje možda i jednom nedeljno prevare supruga s drugim muškarcem. Navodno su u kući fine i mirne, brinu o deci, naprave ručak, a onda sednu za kompjuter i preko društvenih mreža se dopisuju s raznim ljudima, s kojima često i dogovore izlazak. Naravno, znam i puno slučajeva da su žene potpuno posvećene svojim muževima i da im je on apsolutno dovoljan. Ista je stvar i kod muškaraka. Neki varaju da bi upisali još jednu crtu na svoj konto i da bi se dokazali, verovatno sami sebi, a ima i onih kojima tako nešto ne bi palo na pamet. Ubeđen sam da su žene postale slobodnije otkada se kod nas emituje fenomenalna serija „Seks i grad“.

Da li ste spremni da oprostite prevaru?
Bolje da ne saznam. Ubeđen sam da će se, ako se to jednom dogodi i ako pređete preko toga, to sigurno dogoditi ponovo.  

Da li verujete u prijateljstvo između žene i muškarca?
U retkim slučajevima postoji iskreno prijateljstvo, gde baš nikad neko od njih nije pomislio drugačije na ovog drugog. Postoji mnoštvo situacija, gde se neko predstavljao kao prijatelj ili drug, a da je, u stvari, tajno zaljubljen u tu osobu i nema hrabrosti da joj to saopšti.

Smatrate li sebe šmekerom i koje su, po vama, odlike jednog zavodnika?
Neka drugi sude o tome. Znam da sam prema devojkama pre svega džentlmen, a to je, po meni, jedna od glavnih osobina koje žene cene.

Koje su najbolje godine za muškarca?
Po meni najbolje su od 30-te do 50-te. To su godine kada su muškarci najiskusniji i najuspešniji u svojim profesijama, a nisu još stari.

Nešto sasvim lično
Šta je, po vama, najjače žensko oružje, a koje je muško?
Žena lako može da obrlati muškarca. Većina njih zna da odglumi u sekundi. Kad treba da se umiljava, ona to i radi, kad treba da bude hladna, vrlo dobro zna tako da se postavi.

Šta ste sve spremni da učinite zbog ljubavi?
Mnogo toga. Važno je samo biti umeren, kako ne bi ugušio svog partnera, jer stalna preterana pažnja može da smeta.

Na koji način iskazujete ljubav ženi koju volite?
Mislim da žena to, pre svega, oseća, nema potrebe da joj stalno iskazujem ljubav.

Da li ste nekad ušli u seksi šop i šta ste kupili?
Jesam, bič i lisice  kao poklončić za jedan rođendan.

Pitanje za Sanju Nakić

Šta te najviše privlači kod muškarca, da li je to moć?

Dragana Rodić
Foto: Nemanja Pančić