Broj 284
Početna > Zanimljivosti > Savršen dekolte

Lepa i negovana

Savršen dekolte

Leti su naša leđa, ramena i ruke uglavnom goli, otkrivajući nepravilnosti i grubu kožu. Da biste imale privlačan dekolte, odvojte svakoga dana bar desetak minuta za adekvatnu negu jer je koža ovog dela tela tanka i lako gubi vlagu.

Masaža
Ako vam je koža leđa, ramena i ruku osuta bubuljicama, posetite kozmetičara. Posle nekoliko tretmana čišćenja kože, pilinga i kompletne nege bubuljice će nestati. Kasnije ćete lakše kožu održavati nežnom i mekanom, dovoljna će biti svakodnevna masaža rukavicom.

Piling
Ako vam se učini da vam je koža ruku, ramena i leđa beživotna, siva i peruta se, uradite piling. Kremu nanesite na željeni deo, nežno masirajte nekoliko minuta, pa isperite mlakom vodom. Na taj način ćete s površine kože ukloniti mrtve ćelije, a koža će živnuti. Nakon pilinga na kožu nanesite kremu.

Depilacija
Nema lepog i negovanog izgleda bez depilacije. Malje ispod pazuha morate da odstranite ne samo zbog toga što ružno izgledaju već i da biste sprečili neprijatne mirise.

Maska
Ako je koža vašeg dekoltea vrlo tanka, nežna i suva, priuštite joj dodatnu negu. Tačnije, negujte je kao što negujete lice, a jedanput nedeljno nanesite na kožu i masku. Ostavite da maska deluje dvadesetak minuta, isperite je mlakom vodom, nežno se obrišite mekim peškirom, pa nanesite kremu koja će koži dati vlažnost i mekoću.

Mleko za telo
Ne zaboravite da nahranite kožu i u vrućim danima nadoknadite izgubljenu vlažnost. Mlekom za negu kože, izabranom upravo prema vašem tipu kože ili hidratantnom kremom za negu lica, svakog dana namažite kožu. Najbolje da to uradite nakon kupanja ili tuširanja jer tada su pore najotvorenije.