Broj 282
Početna > Prica > Ambiciozna mama osmorki

Kejt Goslin

Ambiciozna mama osmorki

Kejt Goslin se od izmučene domaćice i iscrpljene majke osmoro dece preko noći pretvorila u glamuroznu televizijsku zvezdu koja je napisala dve knjige o roditeljstvu i zaradila milione dolara, ali i prošla kroz buran razvod

Kada su Kejt i Džon Goslin poželeli da imaju decu, nisu ni sanjali da će ta odluka potpuno promeniti njihov život i staviti ih u žižu interesovanja svetske TV javnosti. Naime, Kejt je ustanovljen sindrom policističnih jajnika, koji ima jedna od pet žena, a u njenom slučaju je rezultirao potpomognutom oplodnjom, hiperstimulacijom jajnika. Bliznakinje Kara i Medi rođene su 2000. godine, a šestorke Aleksis, Hana, Ejden, Kolin, Lija i Džoel došle su na svet četiri godine kasnije. Sama činjenica da je Kejt uspela da rodi zdrave šestorke bila je dovoljna da se za njihovu životnu priču zainteresuju i mediji. Posle nekoliko specijalnih emisija o ovom neobičnom paru, rijaliti šou „Džon i Kejt plus osam" je rođen. Priča o borbi mladog para koji pokušava da izađe na kraj s dvoje male dece i šest beba osvojila je srca cele Amerike, a ubrzo i sveta. Kejt je napustila posao babice, a Džon se trudio da zadrži posao IT analitičara u jednoj maloj firmi dok su se mučili s pitanjem gde da stave šest krevetaca i kako da s jednom platom prehrane veliku porodicu.

Džon i Kejt plus 8
Gledajući Kejt kako se bori da nauči šest beba na nošu ili da peru zubiće, svaka majka nalazila je utehu i ohrabrenje – kad može Kejt sa šestoro, može i ona s jednim. Ubrzo je njihova emisija postala najgledanija u SAD, a samim tim i njihov račun u banci se povećavao. Ubrzo su krenule raznorazne ponude za gostovanja, pa su tako deca više puta posetila Diznilend, obezbeđena su im letovanja i zimovanja u najboljim američkim hotelima, dok su Kejt i Džon obnovili zavete na Havajima, takođe besplatno. Život porodice Goslin promenio se iz korena, a samim tim i odnos supružnika. Iz sezone u sezonu videlo se kako se Džon i Kejt sve više udaljavaju, kao i da njihova ljubav polako bledi. Dok je Kejt preuzela komandu nad čitavom porodicom i postajala sve nezadovoljnija žena koja suprugu prebacuje svaku sitnicu, Džon se sve više povlačio pred kamerama i počeo da se posvećuje novim hobijima: avanturističkim vožnjama, krstarenjima s prijateljima i ludim žurkama. Ubrzo su počele da kruže priče o Džonovim prevarama, a par je 2009. godine objavio da se razvodi. Usledila je prljava borba za starateljstvo nad decom i još prljavija kampanja u medijima.

Prljava borba
Jedna od brojnih tema za svađu bila je i starateljstvo nad decom, ali je Kejt posle nekoliko nedelja popustila i dozvolila ocu da ih viđa kad god želi, iako im se drastično razlikuju pogledi na vaspitanje i roditeljstvo. Ipak, nije propustila da se požali medijima da deca nisu srećna kada su sa ocem i da je često zovu da dođe po njih. Da je razvod roditelja uticao na decu, moglo se videti početkom 2010. kada su dva dečaka izbačena iz škole zbog problematičnog ponašanja. Kejt se ubrzo oglasila i rekla da je njen i Džonov razvod uticao da deca dožive veliki stres, ali da im je obezbedila privatne časove jer se mališani u školi nisu osećali prijatno, pošto su bili predmet podsmeha druge dece. „Moja deca uče od kuće, a časove im drži odličan nastavnik koji inače sarađuje sa školom koju su oni pohađali, tako da rade iste stvari koje bi radili da su nastavili da idu u školu", rekla je Kejt i dodala da je osnovni cilj da ih što pre vrate u školu. U međuvremenu, cela Amerika mogla je da vidi nove avanture Kejt i njene dece, ali bez Džona. Šou je preimenovan u „Kejt i osmoro dece", ali je posle nekoliko meseci, na Džonov zahtev, ipak prekinut. Naime, Džon nije želeo da se njegova deca medijski eksponiraju, mada je Kejt kasnije tvrdila da je i on želeo deo novca od snimanja, što ona nikako nije htela da dozvoli. Poslednja epizoda emitovana je 2011. godine. „Žao mi je. Imali smo odličnu trku. Šest godina ispunjenih avanturama. Hvala TLC-u i mnogobrojnim obožavaocima! Iako smo deca i ja jako tužni (oni su plakali jutros za doručkom), radujemo se svetloj budućnosti. Toliko toga je još pred nama" - izjavila je Kejt.

M. P.