Broj 281
Početna > Zanimljivosti > Kako se neguje Stanija Dobrojević

Kako se neguje Stanija Dobrojević

Koliko pažnje posvećuješ nezi lica i tela?
Imam izuzetno osetljivu i nežnu kožu kojoj je potrebna redovna i vrlo brižljiva nega. Često posećujem kozmetičara, koristim piling za lice, hidratantne kreme i posebnu kremu za predeo oko očiju. Volim osećaj svežine i zdrav izgled tena. Međutim, mnogo sam oštetila kožu i kosu na Kostariki dok smo snimali Survajver. Trebalo mi je dosta vremena da bi mi koža ponovo postala glatka i nežna, a kosa sjajna i zdrava.

Kako leti neguješ kosu i kožu, koristiš li neke preparate sa zaštitnim faktorom?

Kažu da „koža pamti", da se šteta koja joj se nanese sada plaća tek u kasnijim godinama. Zato se trudim da budem maksimalno zaštićena, koristim kreme sa zaštitnim faktorom, mada uz to preporučujem i dobre naočare i šešir.

Kakvu šminku koristiš po ovim vrućinama?
Osim hidratantne kreme sa zaštitnim faktorom, stavim samo maskaru i malo rumenila Bare Minerals, jedino tako koža može normalno da diše.

Šta si ove sezone novo kupila od šminke?
Koristim MAC šminku, ove sezone su izbacili fenomenalne ruževe i rumenila u jarkim bojama, i nabavila sam OPI lakove za nokte takođe sve u jarkim bojama koje su hit ovog leta!

Kakav manikir voliš?
Bitno mi je da su uvek uredni, negovani i precizno nalakirani. Ovog leta jarke boje su apsolutni hit, za plažu preporučujem svima „vruću pink" boju!

Koje su tvoje omiljene note tokom letnjih meseci?
Nisam veliki fan letnjih parfema. Koristim Victoria's secret body sprejeve u raznim voćnim notama.

Kako održavaš kondiciju?
Godinama praktikujem jogu, dobra je i za oblikovanje tela i za oslobađanje od stresa. Leti ne idem u teretanu, već vozim rolere i plivam. Što se ishrane tiče, trudim se da jedem što više voća, omega 3, plus belo meso da bih unela dovoljno proteina koji najviše doprinose da održavam svoje obline. Manekenkama je mnogo lakše, one mogu da ne jedu ništa i treba da su što mršavije, a kada ste foto-model od vas se zahteva da imate obline, što je mnogo teže za održavanje i zahteva konstantno vežbanje i zdravu ishranu.

Pripremila Suzana Obradović