Broj 281
Početna > Zanimljivosti > Faze ljubavi

Kako se muškarci zaljubljuju

Faze ljubavi

Ljubavna osećanja su možda ista za oba pola, ali faze ljubavi su potpuno drugačije iskustvo. Dok se žene brzo zaljubljuju i nakon par dana već imaju osećaj da ne mogu da žive bez njega, muški um ne funkcioniše na taj način

1. Privlačnost
U ovoj fazi sve se vrti oko fizičkog izgleda i trenutne privlačnosti. Fizički izgled je za njih važna stavka, ali ne mora to biti sveukupni izgled žene. Svaki momak je individua za sebe i ima neke svoje omiljene delove ženskog tela. Jedni vole noge, drugi lice, treći ruke... Ponekad i ne znaju šta im se tačno sviđa kod nje - ali znaju da ih privlači.

2. Dopadanje

Ako pored privlačnosti želi i da je stalno viđa i sluša - to znači da ona počinje da mu se sviđa. Muškarac može da juri žene na različite načine, ali ako ga ona ne prihvati, on će je verovatno brzo zaboraviti.

3. Atraktivnost
Ako atraktivna devojka odgovori na muške „napade" - on ulazi u fazu atraktivnosti. Do ove faze momak može odšetati od devojke kad želi, a da ne oseti bol ili tugu čak i ako ga devojka odbije. Ionako se dotad nije trudio previše niti je stigao da se zaljubi - tako da smatra da nema za čim da žali.

4. Impresija

Sve što ga u ovoj fazi interesuje jeste da je natera da joj se svidi. Pokazuje joj svoj potencijal kao partnera, planira sastanke i kupuje joj poklone. Još uvek nije zaljubljen...

5. Presuda
Ako muškarac dođe do ove faze, počeće da se pita da li bi moglo da se desi nešto više s tom devojkom. Umesto da se zaljubi, sve što ga trenutno zanima je ste da se ona zaljubi u njega. Ona mu se sviđa i želi da se zabavljaju, ali je još uvek nesiguran po pitanju svojih osećanja.

6. Reafirmacija
Ako je ubedi da se zaljubi u njega, on je srećan. Ali sve dosad on se nije zapitao da li mu se ona zaista sviđa. Sve do ove faze njegov cilj je bio da se ona zaljubi u njega. Tek kada se to desi, muškarac ozbiljno počinje da razmatra da li želi vezu s njom.

7. Spreman je za ljubav

Ako smatra da je ona ta, u ovoj fazi se konačno zaljubljuje. Ako donese suprotan zaključak, počeće da je izbegava. On će se više truditi oko vas kako bi vas naveo da se zaljubite, a kada vas najzad osvoji, neće želeti da vas napušta jer je toliko truda uložio u vas.