Broj 280
Početna > Putovanja > Simbol Beograda

Hotel „Moskva"

Simbol Beograda

Pre tačno 106 godina, započeta je tradicija srpskog gostoprimstva, kada je u samom centru Beograda sagrađen hotel „Moskva"

Obeležja ruske secesije - arhitektonsko rešenje i fasadna dekoracija, učinile su hotel „Moskvu” prepoznatljivim spomenikom kulture srpske prestonice i najslikanijom zgradom u Srbiji.

Novi sjaj

Završetkom renoviranja hotel „Moskva" je dobio nov sjaj i još sigurnijim korakom zakoračio u drugi vek postojanja i negovanja tradicije hotelijerstva i ugostiteljstva. Hotel ima 130 soba i apartmana opremljenih stilskim nameštajem, ali i svim savremenim tehničkim sistemima i uređajima, koji hotel svrstavaju u sam vrh svetskog hotelijerstva. Hotel poseduje i tri „pametne" banket sale, koje ga pozicioniraju u vrh ponude konferencijskog turizma.

Čuveni moskva šnit
Od otvaranja 1908. godine, u hotelu „Moskva" je spavalo više od četiri miliona gostiju, a restoran i čuveni kafe je posetilo preko 36 miliona ljudi. Od samog nastanka, dugu istoriju hotela „Moskva" gradile su znamenite ličnosti i svetski putnici: članovi kraljevskih porodica, predsednici država, svetski glumci i režiseri, sportisti. Ako je Beč poznat u svetu po zaher torti i istoimenom hotelu, hotel „Moskva" je svakako njegov balkanski dvojnik sa svojom tortom moskva šnit, najpoznatijom poslasticom u Srbiji.