Broj 280
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Gotjeu

Pet stvari koje niste znali o Gotjeu

1. Voter de Bejker, poznat pod umetničkim imenom Gotje, rođen je 21. maja 1980. u Brižu, u Belgiji. Kada je imao dve godine, njegovi roditelji preselili su se u Melburn, gde je tokom školovanja od drugara dobio nadimak Gotje.
2. Kao tinejdžer osnovao je bend Downstairs, a sa grupom The Basics snimio je tri studijska albuma sa pop muzikom koja obiluje primesama indijskog zvuka. Dobio je muzičku nagradu ARIA u nekoliko kategorija, a bio je nominovan i za MTV nagradu za područje Azije i Pacifika.
3. Njegov evropski uspeh počeo je 2008. sa singlom Coming Back koji je izbio na prvo mesto slušanosti u Belgiji. Usledio je album Making Mirrors za koji ga je inspirisao rad koji je njegov otac naslikao 1982. godine. U februaru 2012. počeo je s probojem na američko tržište, a ogroman uspeh postigao je singlom Somebody That I Use to Know koji se do danas prodao u 5,5 miliona primeraka.
4. O njegovom privatnom životu malo se zna jer ga čuva poput Stinga i Pitera Gebrijela, čijim ga naslednikom smatraju. Poznato je da je u srećnoj vezi sa kantautorkom Taš Parker (26), s kojom se prošle godine pojavio u Sidneju na dodeli nagrada ARIA.
5. U jednom intervjuu otkrio je da je kada je pisao Somebody That I Use to Know prolazio kroz raskid. „Sada sam u dobrom periodu za ljubav, ali i dalje pišem stvari koje sam nekada osetio na svojoj koži, a one često imaju veze s tugom i melanholičnim stanjima i osećanjima." U slobodno vreme Gotje voli da šeta i da gleda filmove s devojkom s kojom često priča na francuskom.