Broj 280
Početna > Lepi i zdravi > Kako ukloniti vodu iz ušiju

Korisni saveti

Kako ukloniti vodu iz ušiju

Mnogima se prilikom tuširanja, kupanja ili plivanja desilo da im voda uđe u uvo, da ne uspevaju lako da je izbace, i da to izazove veoma neprijatan osećaj, nekad i bol. Evo nekih predloga kako s tim da izađete na kraj

1. Malo mlake vode sipate u pipetu, a zatim u uvo u koje je ušla voda (to uvo treba da bude okrenuto naviše). Sačekajte dve do tri sekunde, zatim brzo okrenite glavu tako da je uvo u kome je voda okrenuto ka podu. Proces ponovite dok sva voda ne izađe.

2. Napravite mešavinu koja je pola alkohol, a pola sirće. Dve do tri kapi te mešavine pipetom sipajte u uvo u kome je voda. Mešavina bi, zajedno s vodom, trebalo da ispari za nekoliko minuta.

3. Možete pokušati i da ležite tako da vam uvo u kome je voda bude okrenuto naniže, na jastuku. Gravitacija bi mogla da učini svoje i da voda za nekoliko minuta iscuri.

4. Još jedna mogućnost jeste da tu vodu isušite fenom za kosu. Ako ćete to da pokušate, budite oprezni – fen treba da bude na najnižoj temperaturi i pazite da ga ne držite preblizu licu i da se ne opečete.

5. Ako je voda, recimo, u levom uvetu, skakućite na levoj nozi, glave nagnute tako da levo uvo „gleda" naniže, dok voda ne iscuri iz njega.

6. Možete pokušati i sa antiseptičkim kapima za uši, naročito ako vam je voda već neko vreme u uvetu i plašite se infekcije. Sipajte dve do tri kapi u uvo i okrenite uvo naniže. Voda bi trebalo da iscuri s kapima.

Ako ništa od navedenog ne pomogne, obratite se lekaru za pomoć.