Broj 280
Početna > Lepi i zdravi > Hrana za vrele dane

Letnja ishrana

Hrana za vrele dane

U tropskim danima trebalo bi jesti manje, a češće i izbegavati masnu hranu i namirnice koje se teško vare

Kada se temperatura kreće oko 40 stepeni, treba posebno obratiti pažnju na ishranu. Preporučuju se niskokalorične namirnice koje će vas hidrirati i napuniti potrebnom energijom, što će se pozitivno odraziti i na vašu liniju. Saznajte koje namirnice najviše prijaju našem organizmu za vreme letnjih vrućina.

Šargarepe
Sirova šargarepa je najbolja užina za leto, jer narandžasti pigment beta-karoten daje koži sjaj, dok ujedno i štiti kožu od sunca.

Hladno grožđe
Ne samo da će koža na ovaj način dobiti dovoljno antioksidanata već je ohlađeno grožđe i odličan način da se rashladite na letnjoj vrućini. Osim toga, svako hladno zrno grožđa ima samo tri kalorije, što znači da grožđe možete jesti bez osećaja krivice da ćete narušiti dobru liniju.

Lubenica

Kada osetite potrebu za nečim slatkim, opredelite se za ovo sočno voće. Likopen iz lubenice će dati koži blagi pink sjaj i učiniti da ona zadrži vlažnost.

Zeleni čajevi
Leti treba izbegavati gazirane napitke, a umesto njih se odlučite za osvežavajuće hladne zelene čajeve koji ubrzavaju metabolizam.

Voda

Odavno znamo da je voda idealan napitak za vrele letnje dane jer hidrira telo i spolja i iznutra tokom tropskog dana.

Voćni sokovi

Hladni voćni sokovi sadrže malo šećera i obiluju antioksidantima. Ali, imajte na umu da to važi samo za prirodne sokove, koji se 100 odsto prave od voća. U ostalim se po pravilu nalazi šećer, pa tako i kalorije, a njih je najbolje da izbegavate.

Proteinski šejkovi

Proteinski šejkovi daju osećaj sitosti, a nemaju mnogo šećera u sebi. Pored toga, oni poboljšavaju kvalitet noktiju i kose, a dobri su i za izgradnju mišića.

M. P.