Broj 279
Početna > Zanimljivosti > Kako se neguje Snežana Babić

Kako se neguje Snežana Babić

Koliko vremena dnevno provodite pred ogledalom i da li ste zadovoljni svojim odrazom?
Iako nisam narcis i ne preterujem gledajući se u ogledalo, kao svaka žena koja drži do sebe, prvo što ujutro uradim jeste da se u njega pogledam. Za sada sam zadovoljna odrazom.

Imate li jutarnji i večernji kozmetički ritual?

Moj večernji ritual se sastoji u nanošenju krema koje hrane moju kožu i usporavaju njeno starenje. Ujutro umivam lice hladnom vodom, ne brišem je, puštam je da se sama osuši jer je licu neophodna vlažnost, a potom na nju nanosim i dnevnu kremu.

Kako se borite protiv bora, kojim preparatima?
Imam svoj sistem akupunkture, ishrane i masaže koji godinama primenjujem i koji se pokazao veoma uspešnim, s obzirom na to da je na meni sve prirodno. Mislim da sam jedna od retkih osoba na estradi koja se još uvek nije podvrgla tretmanima estetske i korektivne hirurgije.

Da li je rekreacija za vas način života ili obaveza, pored uravnotežene ishrane?

Naravno, vežbanje je deo moje svakodnevice. Nikada nisam imala ličnog trenera, imam svojih desetak profila vežbi koje upražnjavam deset do pedeset puta. Dnevno potrošim dvadesetak minuta na te vežbe.

Imate li omiljene tonove u šminkanju ili pratite trendove?

Nikada nisam slepo pratila trendove, pa ni kada je šminka u pitanju. Privatno, ne šminkam se puno. Koristim korektor, rumenilo, olovku za usne, blagi ruž i ajlajner.

Kako štitite kosu i kožu od sunca?
Kosu štitim i negujem pakovanjima koja kupujem u specijalizovanim radnjama, kao i maskama koja pripremam u kućnoj varijanti. Često na kosu nanosim kombinaciju maslinovog ulja i žumanceta koja kosi daje prirodni sjaj. Osim toga koristim i silikonske kapi koje nanosim na vrhove kose. Kada je koža u pitanju, ne koristim kreme sa zaštitnim faktorom jer se pridržavam saveta lekara da se suncu izlažem najkasnije do deset sati ujutro, kao i posle pet sati popodne. Moja koža tako ne gori, već dobije divan preplanuo ten.

Omiljeni parfem?
Ima ih puno, Gucci Guilty je jedan od novijih, ali verna sam i nekim starim kao što su Clinique i Diorov Dolce Vita.

Pripremila Suzana Obradović