Broj 279
Početna > Intervju > Ivana Božović

Moj stil

Ivana Božović

Lepa novinarka Informativnog programa RTS-a, urednica i voditeljka emisije Srbija na vezi zdravlje, kaže da uživa u bojama i nesvakidašnjim odevnim kombinacijama, smatra da je samo emotivno i poslovno zadovoljna žena ona koja osvaja i tvrdi da je na njen stil bitno uticala profesija kojom se bavi

Koliko se posao koji radiš odražava na tvoj privatni stil?
Kada se odeća bira za emisiju, tu je stilista. Gotovo uvek mi spremi dve-tri kombinacije za koje bih se odlučila, ali kada biram, to radim prema svom senzibilitetu. To su neke stvari koje bih možda i privatno u životu rado nosila, kao recimo haljine, čija je dužina malo iznad kolena, vedrih boja uz nezaobilaznu obuću sa visokom štiklom. S obzirom na to da radim u informativnom programu, moj stil se tokom vremena postepeno menjao. Ranije to nisu bile baš toliko svedene kombinacije, niti su to bili sakoi. Sada je to verovatno i stvar posla. Mnoge prilike i događaji diktiraju određeni kodeks oblačenja, kojima i ja, opet zbog posla, moram da se prilagodim. Uglavnom mislim da su to sada već neke stvari koje su mi prešle u naviku i gde se praktično moj posao sada dosta odražava na moj stil oblačenja.

Da li pratiš modu i šta je po tebi idealna odevna kombinacija?
Volim da gledam revije, Fešn TV i da čitam svetske modne časopise. Pratim novitete s modne scene i oduševljava me visoka moda, jer je to za mene umetnost. Ipak, trudim se da u sopstveni stil ugradim nešto svoje i nešto što je možda trenutno aktuelno. Volim odeću i boje, uživam čak i u nekim nespojivim kombinacijama. Mislim da najobičnije uske farmerke, jednostavna bela majica i dobre baletanke mogu nekada da budu kombinacija od milion dolara, ali haljine su definitivno moj favorit i izbor. U njima se osećam najležernije, ma koliko god to čudno zvučalo.

Šta po tebi jednu ženu čini lepom?
Samo ostvarena žena i na emotivnom i na poslovnom polju zrači lepotom. Tada joj nije potrebna ni šminka ni visoke potpetice, već sjaj u očima i osmeh koji proizilaze iz tog zadovoljstva.

Koliko pažnje posvećuješ nezi kože, s obzirom na to da ti je lice često pod teškom šminkom?
Imam suvu i osetljivu kožu i dosta vodim računa kako se negujem. Još od srednje škole koristim kreme koje mi prave kozmetičar i apotekar u kombinaciji sa starom, dobrom, klasičnom „nivea" kremom. Pošto sam za potrebe snimanja skoro redovno našminkana, trudim se da uvek uveče dobro očistim lice.

Šta misliš o trendu preplanulog tena koji kod nas poslednjih godina sve više osvaja ženski deo populacije?

Ekstremno sam protiv toga, jer sam završila medicinu, lekar sam i emisija koju vodim je medicinskog karaktera. Iako im se čini kao idealno rešenje da preko leta budu preplanule, mnoge žene ne znaju da dugotrajno izlaganje sunčevim zracima može dovesti do brojnih zdravstvenih tegoba i posledica. Upravo zbog toga uvek apelujem na sve građane da, ako već žele da se sunčaju, to rade oprezno.

Da li si pristalica estetske hirurgije?
Nemam apsolutno ništa protiv estetske hirurgije, jer znam mnoge žene koje su se tome podvrgle i bile mnogo zadovoljnije. Smeta mi samo što je u Srbiji trend prenaglašenih grudi i usana, jer ako pogledate, na primer, italijanske voditeljke, mnoge su to uradile, ali u granicama normale i to deluje prirodno. Lično ne bih ništa korigovala na sebi, ali u nekim pedesetim godinama možda ću pokušati da ublažim bore ako bude potrebno.

Dragana Rodić
Foto: Dragana Udovičić
Šminka: Jelena Cvetković