Broj 278
Početna > Zanimljivosti > Zadovoljstvo i top-forma

Mršavljenje uz ljubavne igrarije

Zadovoljstvo i top-forma

Seksolozi tvrde da je vrela akcija pod ljubavnim pokrivačem dobra vežba za srce, ali i odlična varijanta da se sagori višak kalorija i oblikuje telo. Osim što ćete partijom dobrog seksa podići nivo hormona sreće serotonina, oslobodićete se vremenom i salca koje narušava vaš izgled. Tokom seksa aktiviraju se mišići nogu, ruku, ramena i stomaka, a zavisno od poze, nekad manje a nekad više.

Poljupci za vitak stas
Strastven francuski poljubac može da sagori i do 68 kalorija, a ukoliko se energično ljubite sa svojim partnerom, uključujući laki peting od bar sat vremena, „spržićete" dodatnih 90 kalorija. Ljubljenje uz blago njihanje garantuje gubitak od 117 kalorija.

Grudi uvis, haljina na pod
Svaki komad odeće koji svučete sa sebe ili partnera pred ljubavnu akciju nosi od osam do deset kalorija. Ukoliko vam dečko skine grudnjak zubima, može se osloboditi ni manje ni više nego 80 kalorija. Seksolozi savetuju da upravo zbog toga treba od svlačenja da napravite sopstveni erotski ritual i da što duže uživate u njemu.

Tanji struk uz dugu predigru
Duga i lagana predigra sagoreva najviše kalorija. Za pola sata 238. Dok se grlite i mazite s vašim dragim, vi zapravo vežbate, ubrzano dišete, znojite se, što je sve pokazatelj da se kalorije tope.

Erotika i masaža
Proces sagorevanja masnih naslaga ubrzaće lagana masaža pred ljubavno opštenje. Pokušajte da održavate spor tempo dok masirate partnera jer ćete tako angažovati veću grupu mišića. Ako masirate jedno drugo, sagorećete više od 80 kalorija na sat.

Orgazam umesto dijete
Za pola sata vrelog seksa oslobodićete najmanje 145 kalorija. Ljubavne igrarije spadaju u jedan od najboljih treninga za celo telo. Uzdisanjem u ljubavnom klinču gubićete i do 20 kalorija više. Poza kada je partnerka gore idealna je vežba za butine i guzu, a orgazam udvostručuje broj sagorelih kalorija. Ni oralni seks nije za potcenjivanje jer za 30 minuta možete sagoreti 135 kalorija. Najviše kalorija kod muškaraca sagori misionarska poza, koja podrazumeva pokretanje mnogo mišića, uključujući i mišiće abdomena. I žene kada su gore sagorevaju mnogo kalorija, najviše kada se oslanjaju na cela stopala.

D. R.