Broj 276
Početna > Zanimljivosti > Šminka za svetao ten

Dragana šminkerka

Šminka za svetao ten

Koje boje ruža najbolje pristaju osobama svetlije puti, a tamne kose?

Ukoliko imate svetao ten i uz to tamniju boju kose ono što bi trebalo da izbegavate su jako tamni tonovi koji svojim velikim kontrastom u odnosu na boju lica još više naglašavaju svetao ten.

-Što se tiče karmina definitivno izbegavajte tamne tonove i opredelite se za one prirodnije nijanse slične vašoj boji usana ili one poput puder roze, svetlo roze, ružičastosmeđe, boja terakote pa čak i boje kajsije. Bilo da koristite karmin ili sjaj za usne ovi tonovi će dati svežinu vašem licu.

-U skladu sa tim i senke birajte svetlije. Svetlo braon, boja šampanjca, meko roze i boja lavande na njabolji način će istaći vaše oči u odnosu na ten. Za veče možete koristiti intenzivnije nijanse istih boja. Maskara neka bude crna naneta u dva sloja i tako će vaše oči biti u prvom planu.

-Rumenilo je najvažniji deo šminke kod svetlog tena. Jako je bitno odabrati odgovarajuću nijansu. Svetloružičasto rumenilo će ostaviti utisak prirodnog zdravog rumenila dok će ona u boji breskve i svelte bronze dati blagu preplanulost licu.

Model:Jovana Radmilović, Foto:www.red-bed.com