Broj 275
Početna > Prica > Godine nisu važne za očinstvo

Poznati očevi

Godine nisu važne za očinstvo

Da za ljubav i decu nikada nije kasno pokazuju brojni muškarci sa domaće i inostrane javne scene koji su u zrelim godinama postali roditelji i koji često sa ponosom ističu da su im deca osvežila i ulepšala život

Branislav Lećić
Sin mi je osvežio život

Mada iz prethodnog braka ima dvoje dece, sina Ivana i ćerku Anu, pedesetsedmogodišnji glumac i nekadašnji ministar kulture Branislav Lečić prošlog aprila postao je otac po treći. U aprilu 2011. njegova supruga, voditeljka i pevačica Nina Radulović na svet je donela sina kome su roditelji dali ime Lav. U jednom od intervjua Leka je otkrio da mu je sin osvežio život i da uživa u svakom trenutku provedenom sa njim, pa čak i kada plače i budi ga noću. „Svi me ubeđuju da liči na mene, ali moje iskustvo sa sinom Ivanom i ćerkom Anom govori da se to menja s godinama i da taj prvi utisak nije presudan. Uočili smo da ima usne na mamu, a nos na tatu."

Zdravko Čolić
Ne treniram strogoću

Osim po pesmama, legendarni pevač Zdravko Čolić poznat je i po tome što je uspeo svoj privatni život da sačuva od javnosti. Svojom dugogodišnjom devojkom Aleksandrom, profesorkom geografije, oženio se u maju 2001.godine. U oktobru iste godine u pedesetoj godini po prvi put je postao otac ćerke Une Zvezdane, a pet godina kasnije na svet je stigla i druga ćerka.„Bilo mi je važno da mi prvo dete bude devojčica, a o polu drugog nisam razmišljao. Da sam dobio sina, podjednako bi mi bilo drago i nisam to želeo po svaku cenu. Mislim da se bolje slažu dve devojčice nego brat i sestra. Jedna drugoj biće uzor i najbolje drugarice. O sinu za sada ne razmišljam, moje dve princeze sasvim su mi dovoljne. " - rekao je u jednom intervjuu i dodao da na ćerkama ne može da trenira strogoću. „Starija Una voli da se slika i uvek mi govori da želi da bude poznata. Dolazi na moje koncerte i stoji sve vreme sa strane na bini. Mlađa Lara je malo drugačija, ne interesuje je to mnogo kao Unu."

Haris Džinović
Porodičan čovek

„Mislim da je sjajna stvar dobiti decu u kasnijim godinama, jedina mana je to što su roditelji matori kada deca odrastu. Ali, u ovim godinama imati decu je neuporedivo pametnije nego sa 20 godina dobiti dete" - rekao je 2004. godine Haris Džinović kada je u pedeset i trećoj godini postao otac devojčice Đine koju mu je rodila skoro trideset godina mlađa supruga Melina.Godinu i po dana kasnije dobio je i sina Kana.
„ Đina i Kan su najveselija deca koju sam video, a to je verovatno zato što rastu u dobrom braku svojih roditelja"  - kaže šezdesetjednogodišnji pevač.

Miki Manojlović
Decu učim toleranciji

Čuveni filmski, pozorišni i TV glumac, Predrag-Miki Manojlović iz prvog braka ima tridesetogodišnju ćerku Čarnu, po profesiji rediteljku, a pre devet godina druga supruga i koleginica Tamara Vučković podarila mu je i sina Ivana,. „Mene su roditelji vaspitali da budem skroman i učili kako je obrazovanje najvažnije, pa se i ja trudim da svoju decu odgajam na isti način. Greške koje sam napravio dok sam vaspitavao ćerku Čarnu pokušavam da ispravim kroz druženje sa Ivanom, ali i tu sigurno negde grešim. Trudio sam se da svoju decu učim toleranciji, ali ne znam koliko sam u tome uspeo. Imao sam prilike da vidim kako se Čarna menja i sazreva, a Ivan je još mali tako da sa njim ne razgovaramo o ozbiljnim temama" - kaže šezdesetjednogodišnji umetnik.

Svetozar Cvetković
Treće dete na putu

Pedesetpetogodišnji glumac Svetozar Cvetković i njegova supruga, dvadeset godina mlađa glumica Jelena Đokić za nekoliko meseci će dobiti drugo dete. Par ima ćerkicu Klaru koja će ove godine napuniti šest godina, a Svetozar iz prethodnog braka ima i dvadesetogodišnju ćerku Deu. „Kad mi se rodila prva ćerka, shvatio sam o kakvoj vrsti promene u životu su mi stariji ljudi do čijeg sam mišljenja držao govorili. Prošlo je dosta godina, dobio sam još jednog člana porodice i mislio sam da će promena biti manja nego prvi put. Ali stvari su se ponovo promenile i to mi je otvorilo mnoge nove vidike, druga osećanja u odnosu na ona kojim sam mislio da raspolažem. Ne znam da li se tu radi o podmlađivanju ili ne, ali u svakom slučaju, radi se o potpuno novoj i drugačijoj perspektivi od one koju sam imao ranije" - rekao je u jednom intervjuu.

Holivudski očevi

Brus Vilis
Legendarni glumac Brus Vilis (57) pre mesec dana je postao otac po četvrti put. Njegova supruga Ema Heming rodila je devojčicu po imenu Mejbel Rej. Brus Vilis ima još tri ćerke, iz braka sa Demi Mur - Rumer (23), Skaut (20) i Talulu (18).

Majkl Daglas
Šezdesetosmogodišnji  glumac Majkl Daglas, koji iz prvog braka ima tridesetčetvorogodišnjeg sina Kamerona, u pedeset i šestoj godini postao je otac po drugi put kada mu je dve i po decenije mlađa supruga Ketrin Zita Džouns rodila sina Dilana, a u  septembru 2003. na svet je stigla i ćerka Keris.

Džon Travolta
Pedesetosmogodišnji Džon Travolta u novembru 2010. godine dobio je sina Bendžamina. Glumac, koji se ovih dana nalazi na meti tabloida zbog sve glasnijih spekulacija da je homoseksualac, 1992. godine ostvario se prvi put u ulozi oca, kada je njegova supruga Keli Preston na svet donela i sina Bendžamina koji je pre dve godine preminuo tokom porodičnog odmora na Bahamima usled još uvek nerazjašenjenih okolnosti.  

M.P.