Broj 275
Početna > Intervju > Bojana Ordinačev

Moj stil

Bojana Ordinačev

Lepa glumica tvrdi da je seksepil stvar ličnog osećanja, objašnjava na kakve modne transformacije je spremna zarad dobre uloge i otkriva da joj se dopadaju muškarci koji vode računa o svom izgledu i stilu

Kako bi opisala svoj stil?
Opisala bih ga kao ležeran. Iako volim da znam šta je u trendu i šta se nosi, nije mi važno da se oblačim po poslednjoj modi, nosim isključivo ono što se meni dopada i što mogu lepo da uklopim sa ostatkom garderobe.

Koja uloga ti je najviše odgovarala kada je reč o kostimu?
To je moja prva uloga u predstavi „Ukroćena goropad”, to je bio moj prvi kostim i zato mi je i ostao najdraži. Inače mislim da je kostim vrlo bitan, jer od psihologije lika zavisi kako će taj čovek biti obučen.

U kojoj epohi su se, po tvom mišljenju, žene najlepše oblačile, kada bi mogla da biraš, u koje bi se modno razdoblje vratila?
Mnogo mi se dopadaju pedesete i šezdesete godine prošlog veka. Žene su se oblačile romantično, frizure su bile fantastične i zaista sam oduševljena tim periodom.

Pod kojim uslovom bi prihvatila da iz korena promeniš svoj imidž?
Ukoliko to ima smisla i ukoliko je promena neophodna za neki lik, promenila bih drastično svoj izgled, dok u privatnom životu nisam sklona promenama ni eksperimentima. Jednom sam se ošišala skoroz na kratko i više nikada to nisam ponovila.

Da li česti eksperimenti sa kostimima u pozorištu umanjuju tvoju želju da i u privatnom životu isprobavaš neobične odevne kombinacije?
Verovatno da ima i toga. Na primer, mnoge devojke kažu da bi volele da nose venčanicu sa krinolinom, a ja sam toliko takvih haljina nosila da sam ih se zasitila, nije mi više to fascinantno.

Kako si se oblačila kao tinejdžerka, jesi li često menjala svoj stil odevanja?
Imala sam razne faze, neko vreme nisam izlazila iz patika, onda sam se oblačila u pank fazonu i često sam menjala stil odevanja. Kako sam rasla i sazrevala, tako sam i otkrivala čudesan svet mode, saznala šta mi se dopada, a šta ne i pronašla sebe.

Imaš li danas neka mala modna pravila?
Jedino pravilo kog se stvarno držim je da uveče kada izlazim obujem štikle. Sve ostalo je manje važno.

Koliko ti je bitno šta ljudi misle o tvom stilu odevanja?
Apsolutno mi je to nebitno, jer mislim da odelo ne čini čoveka. Odelo samo dosta govori o nekoj osobi, njegovoj estetici i samopouzdanju.

Veruješ li da cena odeće garantuje kvalitet?
Ne verujem, mada ni to nije potpuno bez smisla. Ako nešto platite više, očekujete kvalitet, mada u današnje vreme ni to ne mora da znači. Ako imam novca i ako mi se nešto mnogo dopadne, onda to i priuštim sebi, ali nisam usko orijentisana samo na brendirane stvari niti sam opterećena markama. Kupujem i u jeftinijim radnjama, pa tako kada odem u inostranstvo obožavam da idem po pijacama, a najviše mi se dopadaju londonska i rimska gde zaista svašta može da se nađe.

Za koji deo garderobe si spremna da izdvojiš najviše novca?
Za štikle i za farmerke.

Jesi li nekada imala promašenih investicija, da li si kupila nešto što posle nikad nisi obukla?
Jesam jednom, kupila sam jedne narandžaste čizmice koje sam jednom ili dva puta obula i nikada više. Obično nemam promašaja te vrste, jer tačno znam šta želim i kako mi šta stoji.

Koji bi komad, po tebi, svaka devojka od stila morala da ima u svom garderoberu?
Mala crna haljina. Ona može da se obuče u svakoj prilici, sa njom nikada nema greške.

Jesi li devojka koja mnogo pažnje posvećuje izboru garderobe ili više polažeš na negu lica i tela?
Lice mi je potrebno za posao i zato mu posvećujem dosta pažnje. Negujem se u salonu Pariz prestiž i preparatima koji se zovu Joelle Ciocco i koji savršeno odgovaraju mojoj koži. Mislim da nikada ne treba žaliti novca na kozmetiku, jer lice nam treba čitavog života.

Koja je tajna tvog izgleda, kako održavaš vitku liniju?
Iskrena da budem ni ne održavam je. Vežbam kod doktora Feelgood-a, ali ne pazim šta jedem. Jedem šta stignem i šta mi se jede.

U čemu je žena najseksepilnija?
To nema veze sa garderobom niti sa spoljašnjim izgledom, seksepil je stvar ličnog osećanja i zadovoljstva samim sobom. Sasvim sam sigurna da lepota dolazi iznutra, iz naše energije i stanja duha, ali to ne znači da se ne treba negovati. Ono što nosimo u sebi niko nam ne može oduzeti, to je najvažnije.

Kad bi ti oblačila muškarca, šta bi za tebe bila idealna kombinacija?
Fizički izgled nije presudan, ali je lepo ako muškarac vodi računa o svom stilu. Dopada mi se da vidim jači pol u nekom ležernijem izdanju, ne volim muškarce koji su nalickani i nose garderobu koja je opeglana u liniju, to mi je skroz neprirodno.

Kako ti se dopalo ovo slikanje za Stil magazin?
Prezadovoljna sam. Bilo je jako prijatno, ambijent je divan, kao i cela ekipa. Zaista sam uživala.

U mom ormanu

Zimi preferiram tamnije boje kao što su braon, crna i siva, a leti volim da se oblačim što šarenije i veselije. Pored farmerki, u mom ormaru najviše ima haljina, širokih pantalona i raznih majica.

Moja druga koža

Najprijatnije se osećam u farmerkama i nekoj opuštenoj majici, a kada je doterivanje u pitanju najlepše se osećam u nekoj lepoj, elegantnoj haljini i visokim potpeticama.

Milica Prelević