Broj 274
Početna > Intervju > Ja sam tipična žena

Dragana Mićalović

Ja sam tipična žena

Mlada glumica Dragana Mićalović kaže da se njen stil menjao kako je odrastala i sazrevala, tvrdi da odelo ne čini čoveka, ali dosta govori o njegovom stilu života i otkriva da ne može da odoli muškarcima u starkama

Publika je imala prilike da te gleda u serijama Priđi bliže i Nepobedivo srce. Kakva iskustva nosiš sa snimanja?
U seriji Priđi bliže sam više radila sa svojom generacijom pa mi je samim tim bilo i malo lakše. Dok sam snimala Nepobedivo srce, bila sam veoma uzbuđena i plašila sam se kako ću stati uz tako velike glumce, ali sam shvatila da nije bilo razloga za strah jer su mi svi pomogli i što je najbitnije, ponašali su se prema meni kao prema profesionalcu i kolegi.

Koji savet ti je sestra Sloboda dala kada si joj rekla da želiš da se baviš glumom, da li te je podržala ili je pokušala da te odvrati od te odluke?
Pokušavala je da me odvrati zato što zna koliko je to težak i zahtevan posao pun odricanja. Htela je da me zaštiti, ali kada je videla koliko mi je stalo do toga i koliko volim ovaj posao, podržala me i hvala joj na tome!

Koliko si promenila stil odevanja otkako si postala javna ličnost?

Ne mnogo, moj stil se menjao uporedo s mojim odrastanjem i sazrevanjem. Oblačim se u skladu s mojim godinama i prilikama. Mislim da svaka mlada devojka treba da neguje taj mladalački period, jednom smo devojke, a ceo život žene.

Kako bi opisala svoj stil?
Nosim ono što mislim da mi lepo stoji. Ne idem za onom „ovo je u modi”. Ako mi nešto ne stoji lepo, ne kupujem to po svaku cenu. Moj stil je moja mama jednom najbolje opisala kada ga je nazvala apa-drapa.

Kada je reč o odevanju, čije savete najčešće slušaš?
Savetujem se s jednom od najboljih prijateljica Draganom. S njom i idem u kupovinu jer nas dve imamo sličan ukus. Sestre su me nekoliko puta pitale da im budem stilista, jer obožavam da eksperimentišem s garderobom.

Procenjuješ li ljude na osnovu njihove odeće?
Ne, to nikada nisam radila jer ne mislim da odelo čini čoveka, već pokazuje način njegovog življenja.

Koja koleginica ti se posebno dopada zbog svog stila?
Dopada mi se stil Nataše Ninković, na njoj je uvek sve svedeno, lepo uklopljeno i sa ukusom. Ona je prava dama.

Uživaš li u kupovini?
Obožavam kupovinu, čak mi se dešavalo da nervozna uđem u radnju, kupim nešto novo i odmah mi se vrati osmeh na lice. Po tom pitanju sam tipično žensko.

Veruješ li da cena odeće garantuje kvalitet, za koji odevni predmet ti nikada nije žao da odvojiš novac?
Ne, jer mi se dešavalo da kupim neku skupu stvar, a ispostavi se da je lošeg kvaliteta i obrnuto. Jedino mi nije žao da odvojim novac za kape, imam gomilu i mislim da su one moj zaštitni znak.

U čemu se osećaš najprijatnije, a šta oblačiš kada želiš da zablistaš?     
Najprijatnije se osećam u farmerkama, starkama i nekoj bluzi ili majici. Kada želim da zablistam, na sve to obujem štikle ili haljinicu.

Šta svaka mlada devojka treba da ima u svom ormaru ovog proleća, šta ćeš ti sebi kupiti?

Haljinice, haljinice, haljinice! I sve treba da budu cvetne i vesele.

Koliko je za karijeru mlade glumice presudan njen izgled?
Mislim da je vrlo važan, ali ne i presudan. Moram priznati da baš vodim računa o svom izgledu, hranim se zdravo, treniram redovno i izbegavam brzu hranu. Samim tim se osećam mnogo bolje, imam više energije i zdrava sam, što mi je najbitnije.

Kako se neguješ, koliko su ti važne marke kozmetičkih preparata i šminke koju koristiš?
Marke mi nisu toliko bitne, kvalitet jeste. Zbog posla kojim se bavim lice mi je često izloženo teškoj šminki pa se trudim da koristim kvalitetnije brendove, onoliko koliko moj studentski život to može da priušti.
 
Kad bi oblačila muškarca, šta bi za tebe bila idealna kombinacija?

Definitivno mora da nosi starke! Volim da vidim muškarca sa stilom, ali s druge strane, može da obuče šta god želi, sve dok to zna da iznese.

Milica Prelević
Foto: Predrag Mr. Yellow Pešić