Broj 273
Početna > Intervju > Ana Perišić

Moj stil

Ana Perišić

Finalistkinja muzičkog šoua Prvi glas Srbije Ana Perišić, koja je singlom Ja te ne volim najavila debi album, kaže da je popularnost nije promenila, otkriva da uživa u ulepšavanju i priznaje da voli momke koji vode računa o svom izgledu

Nedavno si predstavila singl Ja te ne volim kojim si najavila debi album u izdanju muzičke kuće Prva rekords. Kakve su reakcije na ovu pesmu?
Veoma sam zadovoljna jer su reakcije pozitivne, već mi je nekoliko devojaka reklo da se u potpunosti pronašlo u rečima pesme. Srećna sam jer su i komentari moje porodice i prijatelja pozitivni, svi se slažu da je pesma neobična i da je jako lepa za početak moje muzičke karijere. Jedva čekam sledeće pesme!

Kako teku pripreme za album?
U planu je da album bude završen pred kraj ove godine i veoma se radujem daljoj saradnji s kompozitorima i tekstopiscima. Ne mogu da otkrivam ko će to sve biti, ali sigurna sam da će biti veoma zanimljivo i da će album biti nešto novo, moderno i vedro, odraz muzike koju volim i koju voli publika koja me podržava.

Šta se u tvom životu promenilo od učešća u Prvom glasu Srbije?
Iako se toliko toga promenilo, i dalje sam ista devojka samo s novim iskustvima. Sada radim na tome da nove šanse što bolje iskoristim i ne želim da to bude nešto što će biti trenutno i prolazno. Prija mi popularnost, ali je u isto vreme to velika odgovornost, ali i neverovatna šansa da se učini nešto dobro.

Koliko si promenila stil odevanja otkako si postala javna ličnost?
Tokom takmičenja stilisti su nas oblačili za emisije i od njih sam naučila da je veoma važno ne preterivati s detaljima, ali i dozvoliti sebi neke eksperimente. Takođe, dobila sam i potvrdu za ono što sam oduvek mislila, a to je da je odeća sastavni deo sveta koji dočaravamo publici na određenoj sceni. Moj stav o oblačenju se promenio jer shvatam da je isto toliko bitno izgledati lepo i van scene i svojim izgledom ostati dosledan onome što izražavamo na sceni.

U čemu se osećaš najprijatnije na sceni?
U odeći koja se u potpunosti uklapa u muziku koju pevam. Obožavam jarke boje, bele široke majice, neobične krojeve, opuštenu i modernu odeću i puno lepih detalja.

Kako bi opisala svoj stil?

Kada pevam, moj stil je neobičan, romantičan i nešto što se može nositi samo na sceni. Što se tiče oblačenja van scene, veoma mi je bitno šta ljudi misle i rado prihvatam njihove savete, pogotovo od nekoliko drugarica koje imaju veliki uticaj na mene, a često se i sa mamom posavetujem oko odevanja.

Spadaš li u devojke koje nervozu i nezadovoljstvo leče šopingom, da li kupuješ odeću planski ili stihijski?

Nisam još uvek probala takvu vrstu terapije, jer mislim da bih se kasnije pokajala. Ali da je osećaj kada nešto novo kupim odličan, to ne poričem, pogotovo kada kupim upravo ono što mi je falilo da napravim neke dobre nove kombinacije. Uglavnom kupujem planski, tako što prethodno napravim potragu za tim što mi treba, pa onda probam i na kraju biram, a to je najteži deo!

Veruješ li da cena odeće garantuje kvalitet?
U poslednje vreme stvarno mislim da cena ne garantuje kvalitet, jer tada mi ne bi bilo žao da izdvojim novac za nešto što znam da vredi. Danas je teško pronaći odeću koja je kvalitetna kao ona koju su naše mame kupovale u mladosti.

Uživaš li u doterivanju?

Veoma, a najviše kada to umesto mene rade stručnjaci!

Koliko pažnje poklanjaš nezi lica i tela, imaš li neke jutarnje i večernje rituale?
Trudim se da čuvam svežinu i vlagu kože, ali nemam neke posebne rituale. Pazim na ishranu i gledam da svakoga dana uhvatim poneki zrak sunca.

Imaš li neki „recept" za dobar izgled?
Mislim da ovaj recept deluje kod svakoga - zdrava i lagana ishrana, puno vode, što više aktivnosti i obavezno uživanje u prirodi.

Koji je, po tebi, odevni predmet simbol ženstvenosti, a koji je modni hit za sva vremena?
Simbol ženstvenosti za mene su haljina i visoke potpetice, a modni hit za sva vremena ženski sako i uske farmerice.

Kad bi oblačila muškarca, šta bi za tebe bila idealna kombinacija?
To bi bio neki sportski moderan stil s njegovim ličnim pečatom. Volim kada vidim da se momak potrudi oko izbora svoje odeće.

U mom ormanu
U mom ormanu ima najviše farmerica i majica, a od boja su zastupljene plava, bela, braon, krem... Obožavam helanke, suknje i široke pantalone, a najženstvenije se osećam u haljini.

Milica Prelević
Foto: TV Prva