Broj 272
Početna > Zanimljivosti > Uradite pedikir sami

Sama svoj kozmetičar

Uradite pedikir sami

Za pedikir ne morate da odete u kozmetički salon, možete sve da obavite kod kuće i da se usput opustite i uživate. Potrebni su vam lavor, topla voda, so za kupanje ili gel za tuširanje, kamen za pete, sunđer, peškir, makazice i turpija za nokte.

Kupka za stopala

Pre nego što počnete, pripremite sve nadohvat ruke. Pustite omiljenu muziku, odaberite udobno mesto za sedenje i uzmite omiljenu knjigu ili časopis. Lavor natopite toplom vodom u koju ste stavili so ili kupku, pripremite peškir i kamen za pete. Ostavite stopala da se namaču dvadesetak minuta. Nakon toga, kamenom za pete odstranite svu suvišnu kožu i eventualnu prljavštinu s donjeg dela stopala. Nakon što ste otklonili svu mrtvu kožu sa stopala, uzmite sunđer i dobro trljajte, posebno na mestima koja su preosetljiva za kamen.

Nega noktiju
Kada završite s prvim delom pedikira, obrišite noge. S obzirom na to da su vam i nokti omekšali, biće ih lakše skratiti makazicama, ako postoji potreba. Međutim, pre toga, očistite eventualne ostatke nečistoća ispod noktiju. Oblikujte svoje nokte, prvo grubljom a nakon toga mekšom turpijom i gurnite kožu prema korenu nokta. Za prirodan i lep izgled nanesite na nokte samo zaštitni providni lak. Sačekajte nekoliko minuta, a zatim na kraju nanesite i hidratantnu kremu.