Broj 272
Početna > Intervju > Moj dnevnik optimizma

Katarina Vučetić

Moj dnevnik optimizma

Manekenka, dizajnerka tašni i odskoro voditeljka Dnevnog magazina Katarina Vučetić svim devojkama savetuje da slušaju sebe i svoje telo, da naprave životni plan sa ciljevima i da uživaju u malim stvarima

Koliko je manekenstvo uticalo na formiranje tvog stila odevanja?
Uticalo je, jer mi je dalo slobodu u odevanju i šansu da tačno znam šta mi stoji, a šta ne stoji. Za ovih deset godina sarađivala sam i sa dosta stilista i kreatora, od kojih sam upijala korisne savete.

Koje su tri ključne reči koje opisuju tvoj stil?

Ženstven, elegantan, umeren. Za mene je stil kada umeš da uklopiš željene boje, detalje i ključne stvari, a da se dobro osećaš u tome što nosiš i da budeš svoj! U suprotnom izgledaš nesigurno i smešno. Bitno je da si zadovoljan i srećan sa onim što je na tebi, tako će cela slika biti kompletna.

Da li, kao i većina devojaka, uživaš u kupovini?
Uživam u šopingu i najviše volim da idem sama. U zavisnosti od toga kako sam raspoložena, nekada tražim konkretnu stvar i moj šoping se završava brzo, a kada sam neodlučna, umem da budem veoma teška i da satima tumaram po radnjama dok ne nađem nešto što će me oduševiti.

Za koji deo garderobe si spremna da izdvojiš najviše novca?
Ne smatram da za dobar izgled mora da se potroši mnogo novca, važnije je kakvom energijom zračite jer tada sve izgleda drugačije i važno je da umete stvar da iznesete na pravi način, u suprotnom džabe skupe krpice.

Bez kog odevnog predmeta ne možeš?
Obožavam farmerke i haljine.

U kojoj odevnoj kombinaciji se osećaš izazovno i seksi?

U pripijenoj haljinici uz telo iznad kolena, s golim leđima i visokim potpeticama.

Koji odevni predmet je tvoj „kec u rukavu"?
Pončo. Obožavam kada se ogrnem ešarpom ili pončom, to mi je baš ženstveno.

Koji deo svog tela posebno voliš da istakneš garderobom?
Zavisi za koju priliku se spremam, ali ne volim da ističem sve u isto vreme. Volim da se fokusiram na jednu stvar - noge, grudi ili vrat.

Kreirala si tašne pod nazivom Fiorellino. Odakle ideja za kreiranje torbi, kome su namenjene tvoje torbe, kakvoj ženi?
Ljubav prema dizajniranju traje odmalena i bilo je samo pitanje vremena kada ću se upustiti u to i u kom smeru će se razvijati moja kreativna energija. Stalno zamišljam urbane, lepe žene koje imaju svoju ličnost, koje su jake, sposobne i svoje, koje se izdvajaju iz mase. Takve žene su predodređene za torbice Fiorellino.

Koji je najvažniji prolećni modni dodatak, šta ćeš ti ovog proleća sigurno kupiti?
Sada su u trendu vesele i jarke boje, od žute, zelene, crvene i ciklama pa do ljubičaste i plave. Mislim da bi ovog proleća svaka žena trebalo da ima jednu žutu torbu s resama i lancima, a ja ću ove sezone sigurno obogatiti svoj ormar haljinama jarkih i veselih boja.

Šta je, po tebi, najvažniji modni dodatak za jednu ženu?
Visoke potpetice i dobra torba.

Koliko vremena posvećuješ svom izgledu, koji vid rekreacije ti najviše prija?
Joga i bazen, a odskoro sam krenula na kros fit koji je fenomenalan izbor za dobijanje kondicije. Trudim se da treniram bar tri puta nedeljno i da osluškujem šta prija mom telu.

Šta ženu čini lepom, kada si ti sebi najlepša?
Kada se osećam produktivnom, kada dajem i pomažem, tada sam najsrećnija.

Nekoliko meseci već ideš na edukaciju iz „lajf koučinga". Šta bi svaka devojka trebalo da učini za sebe ovog proleća?
Da sluša sebe i svoje telo. Da napravi svoj životni plan sa ciljevima za ovu godinu, za svaki mesec. Da svako veče pre spavanja odvoji pet minuta za sebe i shvati šta je dobro danas učinila i kojih malih stvari treba da bude srećna. Da odabere jednu veselu sveščicu i nazove je Moj dnevnik optimizma i u nju stalno upisuje šta je to što joj se pozitivno desilo u toku dana, koji korak je napravila koji je vodi ka ostvarenju svog cilja i da se uvek bavi sobom i svojim željama!

U mojoj tašni
Mnogo stvari se nalazi po mojim torbama, počev od parfema, labela, kreme za ruke, ogledala, hemijske i podsetnika, voća, naočara pa sve do standardnih stvari poput novčanika i dokumenata.

U mom ormaru
Ne oblačim se nikada po bojama, već po tome kako sam raspoložena i šta mi se nosi u datom trenutku. Ipak, moram priznati da u mom ormaru dominira crna boja koju obožavam

Milica Prelević
Foto: Marina Lopičić