Broj 272
Početna > Zanimljivosti > Mala matura

Mala matura

Verujem da je u ovom trenutku većina devojčica i devojaka koje će ove godine proslaviti ispit zrelosti, malu i veliku maturu, u blagoj panici, u potrazi za savršenom odevnom kombinacijom, frizurom i šminkom kako bi te večeri za pamćenje zablistale najlepšim sjajem. Pokazaću vam jedan od predloga za savršen maturski mejkap. Ovoga puta pažnju posvećujem malim maturantkinjama, tako da mlade dame pažljivo sledite upustva:

- S obzirom na to da je reč o veoma mladim devojkama, ključni savet glasi: ne preterujte sa šminkom! Zadržite mladost i svežinu lica i ne opterećujte je nepotrebno velikom količinom šminke. To se naročito odnosi na podlogu. Lagana tonirana krema ili tečna podloga naneta u što tanjem sloju u potpunosti će zadovoljiti potrebe mlade kože. Rozikasto rumenilo na jagodicama, malo svetlucavog pudera preko celog lica i imaćete odličnu osnovu za dalji rad.

- Vaše godine dozvoljavaju da se poigrate bojama. Možete koristiti gotovo sve boje, naravno, vodeći računa da ih uskladite sa odećom koju ćete nositi te večeri, ali svakako izbegavajte tamne, crne, sive i braon tonove. Preporučujem da vas izbor budu svetle, pastelne boje poput roze, lila, bež... koje ćete naneti na ceo kapak, a zatim tamnijom nijansom blago osenčiti sam prevoj gornjeg kapka, kao i donji kapak. Pošto se radi o večernjoj šminki, braon ajlajner izvučen duž gornjeg kapka daće elegantnu notu celom izgledu. Maskaru nanesite na gornje i donje trepavice, vodeći računa da ne preterate. Za kraj stavite malo svetlucave senke u sam ugao oka, kao i na deo ispod obrve, čime će vaše oči u potpunosti zablistati.

- Celokupan izgled zaokružiće sjaj na usnama umesto karmina, kome bih svakako dala prednost u ovom slučaju, jer je lakši za nanošenje, a i praktičniji za eventualne prepravke u toku večeri.

Kažu da je osmeh najlepša šminka koju svaka devojka može da nosi. Stoga, drage moje, te večeri nabacite osmeh na lice i krenite u nezaboravan provod.

Model: Danijela Jakšić, Foto: www. red-bed. com