Broj 272
Početna > Putovanja > KRSTARENJE VOLGOM

Rusija

KRSTARENJE VOLGOM

Ako je Sankt Peterburg carska kruna, onda je Moskva srce Rusije! U komforu vašeg broda s Kon Tikijem otkrijte lepotu gradova kojima su se kretali i sami carevi - Jaroslavlj, Ugljič, Kiži

Doživite kosmopolitsku Moskvu - grad pun imperijalne istorije i arhitektonske raskoši koji na jedinstven način dočarava spoj bogate kulture i tradicije najvećeg slovenskog naroda. Posetite Sankt Peterburg za koji je Dostojevski rekao da je najapstraktniji i najosmišljeniji grad na svetu, rezultat intelektualnih nastojanja nezabeležen posle egipatske civilizacije.

Sankt Peterburg
Smatralo se da je Sankt Peterburg bio „ključ za raj" carstva, tako da je i samo ime grada vrlo simbolično: nazvan je u čast Svetog Petra koji je u Svetom pismu čuvar ključeva raja. Smešten na obali Finskog zaliva i delti reke Neve, ovaj, po veličini drugi grad u Rusiji, više od dve stotine godina je bio glavni grad Rusije. Zbog svoje lepote i mnogobrojnih kanala i mostova - zovu ga i „severna Venecija".

Carsko selo i Peterhof
Letnja rezidencija Katarine Velike nalazi se u gradiću Puškin, važi za jedno od najšarmantnijih predgrađa Sankt Peterburga. Na samoj obali Finskog zaliva nalazi se Peterhof, impozantni kompleks carskih rezidencija sa očaravajućim parkom. Prvobitno, Petar I je izgradio drvenu kućicu da bi kasnije ovaj posed učinio zvaničnom rezidencijom i izgradio kompleks s 11 parkova, desetinom zgrada i paviljona...

Verhnjije i ostrvo Kiži
U prirodnoj oazi Verhnjije, možete posetiti Muzej votke, Muzej hleba ili mini-zoo. Ostrvo Kiži se nalazi u severnom delu jezera Onjega. Jezero ima oko 1650 ostrva. Pored crkve Preobraženja sa 22 kupole ostrvo je čuveno po muzeju arhitekture na otvorenom. Crkva Preobraženja je sagrađena bez ijednog eksera ili metalnog dela. Drvodelja Nester je nakon završetka svog dela, sekiru bacio u jezero govoreći: „Crkva kao ova moja ne postoji nigde drugde, niti će ikada postojati!"

Jaroslavlj

Jaroslavlj je jedna od najinteresantnijih luka reke Volge. U gradu sa preko 600.000 stanovnika, koji je osnovao Princ Jaroslav još u XI veku, možete videti manastir Spaski iz XIII veka, grupu sabornih crkava iz XVII veka, rotundu, Crkvu Svetog Ilije.

Ugljič
Osnovan je 1148. godine; a mogu se videti crkve Vaskrsenja, Sv. Jovana, Sv. Dimitrija, ugljički Kremlj s najstarijom zgradom Ugljiča - dvorcem carevića Dimitrija.

Specijalna ponuda
Najlepši period za krstarenje Volgom. Uživajte u belim noćima! (Ovo
treba istaci veliko I bold) Polazak 2. jula, 11 dana, popust 100 evra. (ovaj popust takodje istaći I bold).

Krstarenje Dunavom
Plovite Dunavom, obiđite četiri grada - četiri zemlje (Beograd, Budimpešta, Bratislava i Beč), 8 dana, već od 495 evra.