Broj 271
Početna > Zanimljivosti > SAVRŠEN DEKOLTE

Lepa koža

SAVRŠEN DEKOLTE

Topli prolećni dani uskoro će nas naterati da razgolitimo dekolte, leđa, ramena i ruke. Zato pre nego što obučete majicu na bretele, uradite nešto za svoju kožu

Svakodnevna masaža
Ako vam je koža leđa, ramena i ruku osuta sitnim bubuljicama, posetite kozmetičara. S nekoliko tretmana čišćenja kože, pilinga i kompletne nege bubuljice bi trebalo da nestanu. Kasnije ćete lakše kožu održavati nežnom i mekom, dovoljna će biti svakodnevna masaža lufa rukavicom.

Piling kremom
Ako vam se učini da vam je koža ruku, ramena i dekoltea beživotna i siva, uradite piling kremom. Nanesite je, nežno masirajte nekoliko minuta, pa je uklonite mlakom vodom. Na taj način ćete s površine kože ukloniti mrtve ćelije. Nakon pilinga nanesite kremu.

Mleko za telo
U toplim danima kožu morate redovno da hranite mlekom za telo i da tako nadoknađujete izgubljenu vlažnost. Mlekom kožu mažite svaki dan, najbolje da to uradite nakon kupanja ili tuširanja jer su tada pore najotvorenije.

Maska i na dekolte

Ako je koža vašeg dekoltea vrlo tanka, nežna i suva, priuštite joj dodatnu negu. Negujte je kao što negujete lice, a jedanput nedeljno nanesite i masku. Ostavite da deluje dvadesetak minuta, a zatim je isperite mlakom vodom. Kožu potom nežno obrišite mekim peškirom i nanesite kremu.

Depilacija
Nema lepog i negovanog izgleda bez depilacije. Možete to da uradite pomoću brijača ili kreme za depilaciju. Nemojte da zanemarite i tamne dlačice na rukama. Dovoljno je da jednom mesečno uradite depilaciju ruku.