Broj 271
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Žizel Bundšen

Pet stvari koje niste znali o Žizel Bundšen

1. Žizel Bundšen, koja je godinama prva na listama najplaćenijih modela i najlepših žena sveta, rođena je 20. jula 1980. u Brazilu. Kao četrnaestogodišnjakinja slučajno je otkrivena na jednom školskom izletu u gradu Porto Alegre, a od tada se pojavila na 7.000 naslovnica, u čemu ju je nadmašila samo princeza Dajana.

2. Prijatelji je opisuju kao tvrdoglavo upornu, ambicioznu i organizovanu, a ona sama kaže da je ovo poslednje verovatno nasledila od majke, poreklom Nemice, bankarske službenice, dok joj je otac univerzitetski profesor. U jednom intervjuu otkrila je da je u detinjstvu živela skromno, da je njih osmoro živelo u kući s dve spavaće sobe, kao i da je spavala na krevetu na sprat, a zbog štednje vode tuširala se zajedno s nekom od sestara.

3. Danas se ova manekenka koju zovu „Telo" i „Tornado" nalazi u Ginisovoj knjizi rekorda kao „najbogatiji model sveta". Magazin Forbs već pet godina je proglašava najbolje plaćenim modelom svih vremena sa zaradom od 45 miliona dolara za 12 meseci i najavljuje njenu prvu milijardu.

4. Zabavljala se četiri godine s Leonardom Dikaprijem, a onda i sa zvezdom američkog fudbala Tomom Brejdijem, za kojeg se i udala i rodila sina Bendžamina. Sa suprugom je takođe zauzela prvo mesto liste po zaradi koju su zajedno ostvarili u 2011. godini, čime su potukli i bračne parove Žoli-Pit i Bijonse-Džej-Zi.

5. Svoju liniju cipela, nazvanu „Ipanema", lansirala je 2001. i prodala čak 250 miliona pari. Ona je jedna od najdarežljivijih poznatih ličnosti, davala je novac za razne stvari, od istraživanja raka do zaštite južnoameričkih prašuma.