Broj 271
Početna > Zanimljivosti > Kako se neguje Biljana Ristić

Kako se neguje Biljana Ristić

Koliko pažnje dnevno posvećujete nezi lica i tela?
Nega ne podrazumeva samo kozmetičare, mirisne note i kremice. Da bismo bile lepe spolja, moramo se negovati iznutra lepim mislima, moramo da radimo na sebi. Za mene je lepa žena pre svega obrazovana, lepo vaspitana i načitana.

Da li ipak koristite neke preparate protiv bora?
Kao i svaka žena, koristim, naravno, i takozvanu „nadu iz teglica". Ranije sam silan novac davala za skupocene kreme, a već izvesno vreme imam apotekarku koja pravi sjajne kreme i maske od nekih prirodnih sastojaka.

Šta mislite o estetskoj hirurgiji?
Nemam ništa protiv nje iako se do sada nisam priklonila tome. Još uvek su zdrav način života, joga, meditacija i pozitivne misli ono što me čini mladom duhom. Pretpostavljam da plastična hirurgija iziskuje veliku hrabrost, novac i umerenost. Nedavno sam videla slike Karle Bruni i Nikol Kidman nekad i sad. Strašno je što su te žene dozvolile da plastika potpuno izmeni njihov lični opis i izbriše njihovu prirodnu mimiku sa lica. Preterale su u svojoj želji da budu mlade i lepe. To sebi ipak ne bih mogla da dozvolim jer sam poznata po svom osmehu i mimici.

Plaši li vas starost?
Zaista se ne opterećujem, svi i sve stari. Nekako, čovek se mora pripremiti na starenje i bore. Naše lice i telo su naše geografske karte na kojima se godinama ucrtavaju putevi, patnja i sreća. Pa čak i kada sam bila mis Jugoslavije nisam bila zaljubljena u svoje lice i telo, a naročito ne sada.

Odlazite li redovno u salone lepote i na masaže?
U proseku jednom mesečno odlazim kod kozmetičara. To je stvar navike jer me više od bilo kog kozmetičara i masera opušta lep dan, meditacija, sunčano proleće, razgovor s drugaricom. To je i moja poruka čitateljkama, radite na sebi, čitajte, upoznajte nove ljude, mentalna nega je podjednako bitna kao i klasična za lepotu.

Pripremila Suzana Obradović