Broj 270
Početna > Zanimljivosti > U boji čokolade

Dragana Lukić

U boji čokolade

Smokey eyes ili „zadimljene oči” je oduvek bio proveren izbor za savršen večernji mejkap. Nanosi se lako, a rezultat je zavodljiv pogled s dozom mističnosti. Ovakav izgled najčešće postižemo crnom ili sivom senkom, ali i drugim bojama. Pokazaću vam kako da uradite smokey eyes prilagođen svim bojama očiju, koristeći braon senku

- Nakon što smo očistili lice, naneli kremu, a zatim i odgovarajuću podlogu, fiksiraćemo je puderom u prahu, a zatim blago istaći jagodice rumenilom u boji kajsije.

- Sve što nam je potrebno da bismo uspešno našminkali oči jeste ajlajner u olovci ili mekani krejon, najbolje u crnoj ili sivoj boji, i braon senka. Najpre ćemo izvući liniju crnim krejonom duž celog gornjeg kapka, uz samu ivicu trepavica od unutrašnjeg ka spoljnom uglu oka, a zatim to isto uraditi i na donjem kapku. Preciznost u ovom slučaju nije bitna jer ćemo krejon nakon što smo ga naneli omekšati povlačeći ga četkicom nagore, tako da se ublaže same ivice. Potom na ceo gornji kapak naneti braon senku. Ivica senke ka obrvama postepeno treba da se gubi, tj. da bude najsvetlija. Isto uraditi i na donjem kapku. Nakon toga crni krejon nanosimo na unutrašnji deo oka, i gornjeg i donjeg kapka, što će dodatno dati dubinu oku.

- Trepavice uviti uvijačem kako bismo ih podigli, a zatim naneti dve sloja crne maskare i na donje i na gornje trepavice. Nikada nemojte uvijati trepavice nakon što ste naneli maskaru, jer postoji mogućnost da ih tako oštetite.

- Usne, kao i lice, zahtevaju određenu negu. Uradite piling usana tako što ćete ih blago istrljati četkicom za zube, a zatim nanesite odgovarajući balzam. Na taj način usne će izgledati lepo i senzualno. Iscrtajte oblik usana olovkom u neutralnoj boji, a zatim ispunite cele usne, to će obezbediti dužu postojanost karmina. Akcenat je na očima pa usne zadržite što neutralnijim, koristeći karmine u pastelnim rozikastim i bež nijansama.

Smokey eyes je večna klasika, uvek u trendu. Ako se odlučite za ovaj tip šminkanja, nikada nećete pogrešiti.

Model Katarina Gardijan, Foto www.red-bed.com