Broj 270
Početna > Intervju > Minja Miletić

Moj stil

Minja Miletić

Voditeljka Jutarnjeg programa kaže da je moda visoko na listi njenih prioriteta, tvrdi da je fama da nosi isključivo brendiranu garderobu i otkriva kako izgleda muškarac njenih snova

Kako bi opisala svoj stil?
Ne znam kako ga drugi vide, ali ja ga doživljavam kao sportsku eleganciju. Takav stil odgovara mom senzibiletetu i radnim obavezama koje imam.

Postoji fama o tebi da nosiš isključivo dizajnersku odeću. Koliko ima istine u tome i koji ti je omiljeni brend?
Da, to je stvarno fama. Imam komade garderobe sa potpisom svetskih dizajnera, ali i velikih komercijalnih modnih kuća poput Zare, H&M, Massimo Dutti. Kombinacija skupih i jeftinijih komada garderobe je odlična ideja, jer na taj način ćete izgledati kvalitetno i u trendu, a novčanik će vam ostati poluprazan ili polupun, zavisi kako gledate. Bitno je da nije skroz prazan.

Kako gledaš na modu?
Po prirodi sam esteta i volim lepu garderobu, negovanu kožu i zanimljive detalje. Garderoba je deo naših života, moramo nešto staviti na sebe i ako je tako posmatram, onda ću reći da je visoko na listi mojih prioriteta, ali kaska za onim što stavljam u sebe.

Imaš li neka modna pravila kojih se pridržavaš?
Moje glavno modno pravilo je da budem obučena u skladu sa situacijom. Na taj način izražavam poštovanje i prema drugim ljudima. Moje dnevne kombinacije su svedene, jednostavne i nenapadne.

Nastojiš li da garderobom istakneš i svoje fizičke atribute?
Garderobu ne koristim da ona govori umesto mene, već da prati ono što sam ja. Volim svoju boju tena pa tako biram boje koje se najbolje uklapaju uz njega.

Za mnoge je mala crna haljina modni klasik. Koji bi komad, po tebi, svaka devojka od stila morala da ima u svom garderoberu?

Slažem se da je mala crna haljina modni klasik. Imam jednu takvu u svom ormanu i takvi komadi znaju da budu vrlo zahvalni jer je dovoljno da promenite obuću, neki detalj ili ešarpu i izgledaćete potpuno drugačije. Simbol ženstvenosti su po mom mišljenju visoke potpetice. Opšte je poznato da se žena na štiklama drugačije kreće, drugačije hoda - asfalt postaje modna pista.

Šta ćeš sigurno nositi ovog proleća, kojim krpicama ćeš obogatiti svoj orman?
Svoj orman ću prvo obogatiti lavandom kako bih zaštitila već postojeće stvari. Lista želja je i ovog proleća poprilično dugačka: još samo jedne sandale, još samo jedna torba, ali onda uz to ide i dobar kaiš, ne bi bilo loše neka puder roze ešarpa, pa i neki sat.... I tako ukrug.

Koja je, po tebi, tajna dobrog stila, šta bi savetovala devojkama koje tek pronalaze svoj stil?
Da slušaju sebe. Varijacija raznih modnih stilova je ono za šta ja glasam. Bitno je da znate da nosite to što nosite, da se osećate dobro, zadovoljno i sigurno u sebe.

Muškarac mojih snova
Volim muškarce koji se oblače kao muškarci, tu sam vrlo tradicionalna. Ma koliko to čudno zvučalo, još čudnije mi je kada vidim muškarca obučenog krajnje ženstveno u pink bojama sa šeširićima, narukvicama i slično. Takav stil oblačenja poštujem, nekome to dobro stoji ali taj neko sigurno neće biti moj muškarac. Volim kada muškarca vidim u džinsu, beloj lanenoj košulji i mokasinama.

U mom ormanu
Moj garderober je vrlo jednostavan, ne volim da eksperimentišem sa stilovima, bojama, materijalima. Vrlo sam svesna onoga što mi lepo stoji i, što je još važnije, u čemu se lepo osećam, pa tako u mom garderoberu nisu dugine boje već pesak, čokolada i sneg. Fetiš mi je onaj najskuplji, nažalost - cipele i torbe.

Milica Prelević
Foto: Filip Shobot (www.shobot.rs)
Šminka: Tamara Stoilov
Stajling: Ana Ostojić
Odeća: Waggon Paris (Nušićeva 8)
Nakit: Zlatara Stefanović