Broj 27
Početna > Zanimljivosti > TAJNA PRIVLAČNOSTI

Zavedite ga na francuski način

TAJNA PRIVLAČNOSTI

Iako je poznata činjenica da su muškarci vizuelni tipovi, atraktivan izgled samo će privući njihovu pažnju, ali je neće i zadržati. Ako želite da očarate izabranika vašeg srca, poslužite se trikovima šarmantnih Francuskinja.

Ako mislite da su crveni karmin, vrtoglavo visoke potpetice i izazovna odeća alati za zavođenje, varate se! To vam može pomoći jedino ako tražite kratkoročnu avanturu. Iako su šarmantne Francuskinje tema ovog članka, osvrnimo se malo i na jednu legendarnu Egipćanku, koju filmovi i TV-serije često prikazuju kao zavodnicu očaravajuće lepote (prisetimo se samo zanosne Elizabet Tejlor u ulozi Kleopatre), međutim, istoričari navode da prava poslednja egipatska kraljica nije posedovala fizičku lepotu, već su njeni zavodnički atributi bili intelekt, ambicija i harizma. Stoga, želite li da očarate izabranika svog srca, pre svega, budite duhoviti, zabavni, pomalo zagonetni i govorite pametno.
 
  ŽENSTVENOST
  Šta je osnova zavođenja na francuski način? Naravno, ženstvenost i damsko ponašanje. Dokazivanje da možete popiti više piva od pripadnika muškog pola, ili izreći više psovki u minuti, ne spada u ženstvenost. Takođe, Francuskinje su poznate po svojoj doteranosti i odevanju sa stilom. Počnimo od početka...
  Negovana koža, kosa i nokti preduslov su lepog izgleda, jer ni najkvalitetnija šminka ili odeća neće odvratiti pažnju od, na primer, prljave kose. Šamponi, mirisne kreme i losioni podariće vašoj koži svilenkastu mekoću, a kosi sjaj. Nemojte zaboraviti ni neke, često marginalizovane, delove tela poput laktova. Ukoliko koristite lak za nokte, najbolji izbor su neupadljive nijanse ili francuski manikir. Što se šminke tiče, prirodan izgled je uvek popularan jer se ne postavlja pitanje: Šta li skriva ispod sve te šminke?
 
  PARFEMI
  Jedna od stvari po kojoj je Francuska poznata svakako su parfemi. Oni opijaju naše čulo mirisa mnoštvom mirisnih nota: cvetnom, orijentalnom, voćnom, osvežavajućom... Upravo zato su oni bitan faktor u igri zavođenja. Setite se samo modne ikone Gabrijel-Koko Šanel, i njene izjave da bi žene trebalo da nanesu parfem na sve delove tela na kojima priželjkuju poljubac, koja je naišla na odobravanje oba pola. Poznate su i reči američke plavokose seks-bombe Merilin Monro da za spavanje „oblači” samo kapi omiljenog parfema. Iako su „velike gaćice" Bridžit Džouns postale jednako poznate kao i njihova vlasnica, seksi donje rublje uvek je prikladnije za romantične susrete. Kombinacija čipke i svile lepo izgleda, ali je i ugodna za nošenje i zato je pun pogodak u ovakvim prilikama. Odeća koja inspiriše zavođenje, prati linije tela i golica maštu, ali nipošto ne otkriva previše. Zaboravite na ultrakratke mini suknje i slične odevne predmete, jer vulgarno i seksi nisu sinonimi. Hod u visokim potpeticama deluje elegantnije ako je visina štikle odgovarajuća (4-7 cm) i ako su cipele udobne, jer će u suprotnom hod biti nespretan, a ne zavodljiv. Na kraju, tu su i Bonjour, cheri! i Je t'aime!