Broj 27
Početna > Zanimljivosti > RAZVODOM DO KEŠA

Deset najskupljih holivudskih razvoda

RAZVODOM DO KEŠA

Dokaz da kraj jedne ljubavi može doneti zaradu jeste podatak da u Holivudu cveta brakorazvodni biznis u kojem se obrću svote od kojih se vrti u glavi

Neki brakovi poznatih ne potraju dovoljno dugo da se osuši mastilo na papiru. Među brakove sa stažom kraćim od godinu dana spadaju brakovi pevača Kida Roka i Pamele Anderson, Dru Barimor i Toma Grina, Dženifer Lopez i Krisa Džada. Pri tom nije bitno zašto se razvode - važnije je znati šta kome pripada. A, što je veća zvezda, veća suma novca se i isplaćuje! Tu su prodaje priča tabloidima, skupi advokati, poslovni menadžeri koji upravljaju imovinom zvezda...
Iako među razvodima slavnih ima žena, poput Dženet Džekson ili Kirsti Ali, koje su morale da namire svoje muževe, ipak su najveće svote iskeširali muškarci.

Forbs je objavio listu deset najskupljih razvoda poznatih zvezda.

10. Mik Džeger i Džeri Hol
Procenjena isplata: 15 do 25 miliona dolara.
Poznati roker i supermodel sreli su se 1977. godine, a pre braka već su postali roditelji dvoje dece. Venčali su se 1990. godine na Baliju u tradicionalnom Hindu stilu. Kada je saznala da je Mik otac deteta druge žene, Džeri je zatražila razvod braka i dobila između 15 i 25 miliona dolara (Mikova imovina u to vreme je bila procenjena na 325 miliona dolara), jer je Mik dobio poništenje balijskog venčanja.

9. Lajonel i Dajen Riči
Procenjena isplata: 20 miliona dolara.
Riči se 1996. godine oženio 18 godina mlađom plesačicom Dajen, ali je ona 2004, posle osam godina braka, zatražila razvod, zahtevajući, između ostalog, mesečno 15.000 dolara za odeću, 50.000 dolara za manikir, masaže i ostale usluge ulepšavanja, a godišnje 20.000 dolara za plastične operacije. Njen argument je bio da su oni imali „neobičan, ekstravagantan stil života" i da ona „nema granica u trošenju novca".

8. Majkl i Diandra Daglas
Procenjena isplata: 45 miliona dolara.
Daglas i Diandra su se upoznali 1977. godine, i posle samo šest nedelja poznanstva se venčali. Daglas je u međuvremenu postao glumačka zvezda sa povećim honorarima. Zbog njegovih problema sa alkoholom i brojnim neverstvima, rastali su se 1998. godine. Diandri je pripalo oko 45 miliona dolara i kuće na Beverli Hilsu i Majorci.

7. Džejms Kameron i Linda Hamilton
Procenjena isplata: 50 miliona dolara.
Režiser filma „Titanik" i glavna glumica iz „Terminatora" venčali su se 1997. godine, a posle samo 18 meseci njihov brak se raspao. Kako je Kameron upravo u to vreme primio 100 miliona dolara za „Titanik", polovina te sume pripala je Lindi u procesu rastave. Titanik je kasnije zaradio još 1,8 milijardi dolara.

6. Pol Mekartni i Heder Mils
Dogovor još nije postignut: moguće preko 60 miliona dolara.
Nakon smrti svoje prve žene Linde, bivši član Bitlsa oženio se 2002. godine modelom Heder Mils. Procenjuje se da će ga četiri godine braka sa 30 godina mlađim top-modelom koštati najmanje 60 miliona dolara. Ovaj iznos sitnica je u poređenju sa 700 miliona dolara, na koliko se procenjuje celokupni Mekartnijev imetak.

5. Kevin Kostner i Sindi Silva
Procenjena isplata: 80 miliona dolara.
Kevin i Sindi su se upoznali za vreme studija u Kaliforniji, a venčali su se 1978. godine. Za vreme njihovog braka Kevin je postao jedan od najbolje plaćenih glumaca Holivuda, a njegovi filmovi osvajali su Oskare. Brak se raspao 1994. godine, a Sindi je dobila oko 80 miliona dolara - maleni deo Kostnerove ukupne imovine.

4. Harison Ford i Melisa Metison
Procenjena isplata: 85 miliona dolara.
Par se upoznao 1977. godine, a šest godina kasnije se i venčao. Za 21 godinu njihovog braka, Harison je postao jedan od najbolje plaćenih glumaca, tako da je do 1995. godine zarađivao oko 20 miliona dolara po filmu. Razveli su se 2004. godine, a među svojim zahtevima Melisa je zatražila i deo Harisonove buduće zarade na filmovima koje je snimio dok su bili u braku, poput prodaje DVD trilogije o Indijani Džonsu.

3. Stiven Spilberg i Ejmi Irvin
Procenjena isplata: 100 miliona dolara.
Stiven i Ejmi su se upoznali 1977. godine na snimanju filma „Bliski susret treće vrste". Venčali su se 1985, a brak je trajao do 1989. godine. Ejmi je uspešno osporila predbračni ugovor koji je navodno sastavljen na salveti, bez pravnog predstavnika, čime je sebi obezbedila oko 100 miliona dolara, što je u to vreme bila otprilike polovina vrednosti njegove imovine. Sada je njegova imovina vredna oko tri milijarde dolara.

2. Nil Dajmond i Marsija Marfi
Procenjena isplata: 150 miliona dolara.
Kompozitor Nil Dajmond oženio je bivšu TV-producentkinju Marsiju 1969. godine, pre nego što je albumom „Touching You, Touching Me" ostvario rekordnu prodaju. Posle 25 godina braka, 1994. godine Marsija je zatražila razvod zbog nepomirljivih razlika i dobila je polovinu Nilove imovine - oko 150 miliona dolara. Nil je kasnije rekao da je „bila vredna svakog penija".

1. Majkl i Huanita Džordan
Dogovor još nije postignut: moguće više od 150 miliona dolara.
Američka košarkaška legenda Majkl Džordan i njegova, uskoro i formalno, bivša supruga Huanita Vanoj uvrstiće se na listu najskupljih razvoda. Sudska parnica još je u toku, ali bi bivša bankarka mogla dobiti više od 150 miliona dolara. Huanita je radila na šalteru banke kad je upoznala Majkla, a 1989. godine, kad su se venčali, Džordan je već imao potpisan osmogodišnji ugovor sa Čikago Bulsima, težak 25 miliona dolara. Prema procenama, Džordan je tokom braka zaradio 350 miliona dolara, pa ako zatraži polovinu, Huanita bi mogla otići sa više od 150 miliona dolara i tako bi ovo postao najskuplji razvod u novijoj istoriji šou-biznisa.