Broj 27
Početna > Lepi i zdravi > OSVEŽAVAJUĆI TRIKOVI

Sveži na visokim temperaturama

OSVEŽAVAJUĆI TRIKOVI

Živa se popela na trideset stepeni, asfalt je užaren, a ceo grad nekako usporen. Želite da se osećate sveže i poletno, da izgledate blistavo i da vam sa lica nestane umor izazvan vrućinom. Šta sve možete da preduzmete? Evo nekoliko trikova koji će vam doneti neopisivi osećaj svežine i blistav izgled, čak i na najvišim temperaturama

Tuširanje
  Čim se probudite, krenite pod tuš - podesite temperaturu vode da bude mlaka i ostanite pod tušem pet minuta. Zatim, slavinu s hladnom vodom odvrnite do kraja i mlaz usmerite prema licu. Zadržite ga u tom položaju minut-dva. Kapljice koje lagano lupkaju o površinu kože deluju poput lagane masaže, učvršćuju konture lica i uklanjaju otečenost. Posle tuširanja obrišite se nežnim pamučnim peškirom.
 
  Hidratacija
  Leti treba potpuno promeniti način nege lica i tela, počevši od hidratacije. Odaberite serum ili proizvod u obliku gela i nežno ga utapkajte na područje obraza, vrata, brade i čela. Odmah potom otvorite zamrzivač i gurnite ruke unutra, pazeći da ništa ne dotaknete dlanovima. Čim osetite da su se dlanovi ohladili, lagano njima lupkajte po licu i vratu tridesetak sekundi: to je vrlo jednostavan, ali izuzetno prijatan i efikasan način osveženja.
  Ako se nalazite se kod kuće, na poslu ili u autu i mnogo vam je vruće otvorite prozore i poprskajte po licu, iza ušiju i po vratu malo vode. Ostavite da se koža prirodno osuši na vazduhu.
 
  Dezodorans
  Kad je u pitanju dezodorans, leti bi bilo najbolje da izbegavate proizvode intenzivnog mirisa. Dajte prednost mleku ili kremi koji regulišu znojenje, s dugotrajnim delovanjem. Ako tokom dana osetite da se puno znojite, a niste u prilici da se istuširate ili presvučete, osvežite se vlažnim maramicama bez mirisa. Posle toga poprskajte se ispod pazuha dezodoransom u spreju koji ima blagi miris.
 
  Tonik
  Lice vam je vruće i sjaji se? Tonikom navlažite malo vate i nežno tapkajte po celoj površini lica. U zamrzivač stavite nekoliko papirnatih maramica natopljenih tonikom. Ostavite ih da stoje deset minuta, zatim ih izvadite i prislonite na lice: istog trenutka osetićete olakšanje i osveženje.
 
  Krema
  Ako vas muče umorne i otečene noge, pokušajte da ih osvežite maramicom natopljenom hladnom vodom. Najduže se zadržite na člancima i kolenima. Ostavite da se koža osuši sama, a zatim kremom na bazi mentola izmasirajte cele noge: olakšanje je sigurno. Želite da obujete omiljene sandale, ali su vam stopala otečena? Istrljajte ih komadićima leda. Sačekajte da se noge osuše, a zatim nanesite hidratantnu kremu.
 
  Gel
  Pre odlaska na spavanje namažite celo telo gelom na bazi aloe: pružiće vam osećaj svežine koji će se zadržati na koži cele noći. Po jastučnici poprskajte malo aromatične vode s mirisom lavande (u raspršivač stavite litar vode i dodajte deset kapi esencijalnog ulja lavande). Bočicu s raspršivačem držite pored kreveta i upotrebite je kada vam bude najtoplije.