Broj 268
Početna > Zanimljivosti > Romantična plava

Romantična plava

Plava je samo jedna od boja koju ćemo nositi ovog proleća. Bila je zastupljena gotovo na svim revijama vodećih svetskih dizajnera. Prisutne su sve nijanse, od onih dubokih, tamnih tonova poput pariske plave, ultramarina pa sve do nežnih pastelnih tonova. U ovom broju pokazaću vam kako taj trend možemo primeniti i u šminkanju.

1. Nakon što smo naneli podlogu, korektorom prekrili podočnjake i druge eventualne nesavršenosti, nanosimo puder u prahu, koji u slučaju da koža nije masna i ne zahteva dodatno matiranje, možemo i preskočiti. Rumenilom u boji kajsije naglasite jagodice. Ukoliko je vaša koža suva, možete koristiti krem rumenilo, koje će koži dati dodatan sjaj i svežinu.

2. Na gornji kapak širom četkicom nanesite tamniju plavu senku, vodeći računa da boju svuda ravnomerno nanesete. Zatim to isto učinite i na donjem kapku.

3. Mekani krejon u crnoj boji nanesite duž celog gornjeg i donjeg kapka uz samu ivicu trepavica kao i u unutrašnji deo oka, tzv. suzni kanal. Ne morate da budete preterano precizni jer to u ovom slučaju nije potrebno. Četkicom ili aplikatorom koji se često može naći u sklopu krejona, omekšajte ivicu krejona povlačeći ga nagore, vodeći računa da krejon uz samu ivicu trepavica bude najtamniji a da se nagore postepeno gubi, utapajući se u plavu senku. Isto pravilo važi i za donji kapak. Nakon toga ponovo pređite preko svega plavom senkom kako bi se boje što bolje sjedinile.

4. Svetliju plavu senku nanesite na prevoj gornjeg kapka, a zatim i na donji kapak kako bismo postigli fini valer od tamnijeg ka svetlijem i time dali dubinu oku.

5. Želimo efekat naglašenih i dugačkih trepavica, stoga ćemo ih najpre uviti uvijačem za trepavice kako bismo ih što više podigli a zatim naneti crnu maskaru u dva sloja kako na gornje, tako i na donje trepavice.

6. Za kraj, malo plave svetlucave senke nanesite na gornji kapak. To će biti zanimljiva igra svetlosti koja će vašim očima dati dozu mističnosti i zavodljivosti.

7. Sjaj u boji kože, koja je jedna od najzastupljenijih nijansi proteklih sezona, omugućiće da fokus zadržimo na očima.

S obzirom na to da ovakav izgled nikoga neće ostaviti ravnodušnim, on može biti vaš idealan izbor za romantično veče udvoje.

Ukoliko imate pitanja za šminkerku, pošaljite ih na imejl redakcija@stil-magazin. com ili na adresu redakcije Vlajkovićeva 8.

Model Staša Simović