Broj 267
Početna > Zanimljivosti > Smela zelena šminka

Saveti šminkera Dragana Lukić

Smela zelena šminka

Da li vam zelena senka zvuči previše ekscentrično? Boja koja vam se dopada, ali jednostavno nije za vas? E pa, pokušaću da vas razuverim i pokažem samo jedan od načina na koji možete nositi ovu boju i izgledati izuzetno elegantno i zavodljivo. Odabir odgovarajuće senke prema boji očiju veoma je bitan jer ćete pravilnim odabirom na najbolji način istaći oči. Ukoliko spadate u grupu smeđookih, mogu slobodno reći da ste prava srećnica, jer je za vas dostupan veliki izbor boja i skoro da ni sa jednom ne možete pogrešiti.

1. Najpre ćemo naneti odgovarajuću podlogu, prekriti korektorom sve eventualne nedostatke, lagano preći preko svega puderom u prahu kako bismo fiksirali podlogu, a zatim blago naneti rumenilo u boji korala i tako napraviti savršenu podlogu koja je najvažnija.

2. Za oči ćemo koristiti dve nijanse zelene, i to tako što ćemo prvo naneti svetliju nijansu na ceo gornji kapak a potom i na donji.

3. Tamniju senku naneti na sam prevoj gornjeg kapka, utapajući je u svetliju senku kako bismo ublažili prelaze. Tamniju senku nanećemo i na donji kapak, što će oku dati dubinu.

4. Ajlajner u braon boji će vizuelno izdužiti oko. Možete koristiti tečne ili krem ajlajnere, a ukoliko niste dovoljno spretni, možete ih zameniti i olovkom za oči.

5. Malo svetlucave senke nanesite u sam koren oka.

6. S obzirom na to da je akcenat na očima, ostatak šminke zadržite što neutralnijim pa će tako malo koralnog sjaja na usnama biti sasvim dovoljno.

Ovog proleća budite smele, zavodite pogledom i recite glasno – Zeleno, volim te, zeleno!

Ukoliko imate pitanja za šminkerku, pošaljite ih na imejl redakcija@stil-magazin. com ili na adresu redakcije