Broj 267
Početna > Intervju > Ljuma Penov

Moj stil

Ljuma Penov

Mlada i talentovana glumica, zvezda filma Crna Zorica, priča kako je bilo raditi na ovom filmu okarakterisanom kao moderna bajka, otkriva kako bira garderobu za premijere i kaže da je sebi najlepša kada je zaokupljena nekom novom ulogom i kada nekome pomogne

Nedavno si imala premijeru filma Crna Zorica, koliko ti je važno šta oblačiš za takve prilike?
Postoji razlika u oblačenju kada je reč o mojoj ili premijeri nekog od kolega. Takođe, svaki događaj sa sobom nosi drugačiji osećaj, tako da odabir odevne kombinacije zavisi i od toga. Kao i svakom glumcu, i meni je vrlo bitno da na takvu svečanost dođem prigodno odevena. Odabir mi olakšava dres-kod koji ovakve svečanosti podrazumevaju.

Šta je kod tebe još aktuelno na poslovnom planu u ovom trenutku?
Neposredno pre premijere Crne Zorice imala sam i premijeru filma Žućko o Radivoju Koraću koji je radio Gordan Matić. Film je vrlo poučan za one koji ne znaju ko je bio Radivoje Korać, a za one koji znaju, predlažem da ga pogledaju jer je vrlo emotivan i lep. Imala sam skoro i u Narodnom pozorištu premijeru predstave Zli dusi i u Sloveniji premijeru predstave Leksikon Yu mitologije.

U kojoj meri je na tvoj stil odevanja uticalo to što si javna ličnost?
Uvek se trudim da budem, pre svega, svoja, pa tek onda glumica. Tako da to nije uticalo, odevam se onako kako me ponese određeni dan i raspoloženje.

Na koji način se trudiš da se izdvojiš, da ne ličiš ni na koga, da budeš originalna?
Ne trudim se posebno, mislim da to ili imate u sebi ili nemate. Ipak, volim sitnice i male detalje koji daju lični pečat odevnoj kombinaciji. Uvek na sebi imam neki takav detalj, bez obzira na to da li se radi o odlasku u običnu šetnju, na posao ili na neki događaj.

S proleća smo svi skloniji veselijim bojama, šta od garderobe planiraš da kupiš ove sezone?
Uglavnom se oblačim u zavisnosti od raspoloženja, a pošto je proleće veselo, kao i leto, pretpostavljam da ću se igrati raznim kombinacijama boja. Volim da eksperimentišem! Inače, ne ograničavam se samo kupovinom u radnjama. Imam sjajne krojačice koje poznaju moj ukus, tako da u skoroj budućnosti planiram da odem i u prodavnice metraže po materijale.

Predstavlja li šoping za tebe dobar antistres program?
Kako-kad, uglavnom me opušta u situacijama kada rasterećena kupujem sitnice. Međutim, ponekad mi pričinjava i stres, naročito kada po radnjama ne mogu da pronađem ono što sam zamislila.

Čitaš li modne časopise i pratiš li modne kanale?
U slobodno vreme volim da listam kako naše, tako i strane modne časopise jer mi prija da budem informisana o trendovima, bez obzira na to što ih ne pratim slepo. Što se televizije tiče, u mojoj kući se često gleda Fešn TV, kako zbog modela, tako i zbog lepe muzike. Primećujem da se u poslednje vreme pojavilo puno talentovanih mladih dizajnera koji priređuju sjajne kolekcije u Francuskoj i Italiji.

Ove sezone će se nositi garderoba pastelnih i jarkih boja, koje su ti omiljene boje a koje prevladavaju u tvom garderoberu?
Moj ormar je šaren! U njemu ima svih mogućih boja i njihovih nijansi jer ne postoji boja koja mi je omiljena da bih njoj podredila ostale stvari. S obzirom na to da volim modne detalje, ormar mi je prepun i kaiševa, prsluka, marama, šešira, čarapa svih nijansi i dezena... Imam i puno raznolikih cipela i čizama, različitih tašnica, ali ipak najviše mesta u ormaru mi zauzimaju haljine.

Voliš li garderobu s poznatim potpisom ili ti brend nije bitan?
Iako imam omiljene brendove, oni nisu presudni kada kupujem neki komad. Najvažnije mi je da je prijatan, udoban i da me privuče na prvi pogled.

Da li lako biraš šta ćeš obući ili satima stojiš ispred ormara?
Zavisi, nekad nemam ideju pa biranje može da potraje. Međutim, uglavnom se brzo spremim jer ne volim da gubim vreme, naročito kada je napolju lepo vreme.

Koliko ti je bitno da imaš odgovarajući nakit uz neku odevnu kombinaciju?
Veoma mi je bitno, pretpostavljam kao i svakoj ženi. Volim jednostavan i elegantan nakit, osim leti, tada sebi dam slobodu za svakakve drangulije.

Koliko računa vodiš o nezi lica i tela?
Dosta, i o nezi kose kao i o nezi lica i tela, uživam u tome.

Postoji li parfem po kojem si prepoznatljiva?
Obožavam parfeme i imam ih puno. Najčešće biram koji ću da nanesem u zavisnosti od raspoloženja tog dana iako svake sezone imam jedan koji je osnovni i najlepši za to doba godine.

Koliko ti je bitno da ti nokti uvek budu sređeni i koje boje lakova za nokte najčešće koristiš?
Volim kada na devojkama vidim uredne i sređene nokte jer je to pre svega odraz lične higijene. Kada je reč o bojama, iako se često igram s različitim bojama, ipak najviše volim puderastocrvenu nijansu.

Kada si sebi najlepša?
Kada sam zaokupljena nekom novom ulogom i kada nekome pomognem.

Kako glasi najlepši kompliment koji si dobila?
Da sam vesela bombonica!

Moja druga koža
Najbolje se osećam u farmerkama ili u nekoj suknji.

 

Suzana Obradović