Broj 266
Početna > Zanimljivosti > Prolećni trendovi

Osvežite kosu

Prolećni trendovi

Ako ste zanemarili kosu tokom zime i sada želite da unesete neku promenu u svoj izgled, pokušajte s malim trikovima koji ne zahtevaju mnogo vremena i novca.

Skraćivanje kose
Kada odsečete suve i oštećene krajeve, ukupni utisak će biti bolji a kosa će biti zdravija i lepša. I kraća kosa može da bude interesantna i vrlo zahvalna za oblikovanje upotrebom različitih proizvoda za stajling.

Pletenice
Naučite da ispletete riblju kost ili neka vam je isplete frizerka. Osim što je zanimljiva i lepo izgleda, riblja kost i slične pletenice i punđe spadaju u frizure koje dugoročno povoljno utiču na kvalitet kose naročito imajući u vidu da smanjuju feniranje.

Dubinski tretman
Kupite proizvod koji će osvežiti kosu posle isušivanja od grejanja i hladnog zimskog vazduha. Nanesite ga i umotajte glavu u plastičnu kesu ili samolepljivu plastičnu foliju i držite minimum dvadesetak minuta. Takođe, možete probati neko od domaćih pakovanja koja mogu da budu jednako efikasna.

Preliv
Brz način da dođete do promene a da vam kosa ne nastrada. Postoje posebni prelivi koji daju dodatni sjaj kosi. Takođe, ako želite promenu, umesto preliva možete staviti par svetlijih pramenova.

Uskladite šminku
Ako stavite preliv ili promenite boju kose, igrajte se sa novim bojama. Ako češće nosite skupljenu kosu isprobajte novo rumenilo. Ako odsečete šiške, vreme je da se više igrate krejonom i ajlajnerom.