Broj 266
Početna > Intervju > Ljubav pokreće moj svet

Marijana Mićić

Ljubav pokreće moj svet

Glumica i voditeljka emisija Dnevni magazin i Noćni TV projekat Marijana Mićić kaže da, uprkos silnom poslu, ipak neće zapostaviti glumu i otkriva da priželjkuje da osnuje porodicu i ostvari se u ulozi majke

Iako već godinama vešto čuva svoju intimu, atraktivna voditeljka priznaje da je zaljubljive prirode, kao i da nije teško osvojiti njenu ljubav, ali ju je teško zadržati i održati. Marijana sa osmehom kaže da ljubav pokreće ceo njen svet i otkriva da veruje u brak jer za nju ne postoji ništa lepše nego kada svaki trenutak svog života deli sa voljenom osobom.

Kako si zadovoljna reakcijama i komentarima publike na emisiju Dnevni magazin koju odnedavno vodiš na televiziji B92?
Prezadovoljna sam, komentari su odlični i ja se osećam vrlo dobro, što je bitno za takav tip emisije. Potrebna je i pozitivna energija, prijatno društvo, kao i zanimljivi gosti i teme. Mi to sve imamo i nema razloga da svi, pa i gledaoci, ne budemo zadovoljni.

Pored Mikija, sarađuješ sa još dve koleginice - Anđelkom Prpić i Katarinom Vučetić. Kako ste se vas tri uklopile, da li se i privatno družite?

Dnevni magazin vodim s Katarinom, koja je izuzetno prijatna osoba, što se i vidi, tako da mi rad s njom zaista prija. Noćni TV projekat vodim sa Anđelkom, koja je po profesiji glumica kao i ja, što je za ovaj projekat od velike pomoći jer imamo dosta različitih uloga i zadataka tokom svake emisije. Dobro se kapiramo i na snimanju i privatno, tako da se sa Anđom družim i van posla.

Otkud ideja za Noćni TV projekat?
Koncept emisije je takav da u svakoj imamo po jednog gosta koji je ujedno i voditelj a Anđa i ja mu pomažemo da se što bolje snađe u toj ulozi. Kroz razne igrice, skečeve i intervjue saznaćemo dosta toga o našem gostu, što možda do sada nismo znali. U tome nam pomažu i njegovi prijatelji i rođaci. Cilj ovog celovečernjeg šou-programa je da se svi dobro zabavimo.

Šta si naučila u poslu proteklih godina, recimo od Velikog brata do danas, koliko si se promenila?
Mislim da sam napredovala, što je negde i logično. Kroz žive programe naučila sam da se snađem u svakoj situaciji, da brzo razmišljam, da od svakog sagovornika izvučem maksimum, kao i da se prilagodim svakom kolegi ili svakom gostu. Nisu svi jednako rečiti pred kamerama, tako da sam naučila da sama i odgovaram na postavljena pitanja ukoliko vidim da gostu to teže ide, a da opet sve izgleda kao dijalog koji teče.

Nedavno si rekla: „Svaka nova emisija za mene je nova uloga. Sve više sam očarana voditeljskim poslom, jer pruža različite mogućnosti." Znači li to da ćeš zapostaviti glumački posao i posvetiti se samo voditeljskom?
I zaista mislim to što sam rekla, pogotovo što emisije koje radim zaista pružaju najrazličitije mogućnosti, ali to ne znači da ću zapostaviti glumački posao. Imam svoje predstave i sa velikom željom iščekujem nove.

Kako se ubrzani poslovni tempo odražava na tvoj privatni život, za šta trenutno nemaš vremena, a volela bi to da radiš?
Biću skromna pa ću reći da bih samo volela da spavam.

Kažu da čovek ne može da upozna sebe dok ne upozna šta je uticalo na njega da bude takav. Šta misliš da je tebe odredilo?

Ne slažem se sa tim jer to znači da čovek ne može da se odupire spoljnim uticajima ili situacijama koje ga zadese, nego se prepušta i dopušta da bude formiran, a ne da se sam formira. Smatram da je svako sam odgovoran za ono kakav je postao. Na to utiče dosta stvari, počev od kućnog vaspitanja, obrazovanja, inteligencije, životnih interesovanja, karaktera... Sreća je što čovek svakoga dana ima priliku da se menja i da postaje bolji. Pitanje je samo da li će taj dan iskoristiti ili neće.

Kolege te opisuju kao zabavnu, talentovanu i strastvenu ženu. Kako bi ti opisala sebe?

Isto! Samo bih umesto žena rekla devojka! (Smeh)

Kome lakše praštaš, sebi ili drugima? Priznaješ li svoje greške?

Uvek više praštam drugima, i to samo zato što ja dosta grešim i uvek mogu da shvatim i opravdam tuđe greške.

Sledeće godine puniš trideset godina, kakve su bile tvoje dvadesete, a šta želiš u svojim tridesetim? Osećaš li da se menjaš kao osoba kako godine lete?
Najbolje godine su mi bile dvadesete, a za deset godina volela bih tu rečenicu da ponovim za tridesete. Dosta sam se zabavljala proteklih deset godina, radila sam, učila, volela i ne bih menjala ništa. Nemam neki osećaj da godine lete i zaista se trudim da o tome ne razmišljam jer se rastužim.

Da li si sa zrelošću počela više da tuguješ ili da se smeješ i raduješ?
Ništa manje ili više nego pre deset godina. Moj temperament je takav da i kada plačem i kada se smejem to zaista radim iz srca i prenaglašeno ispoljavam svaku svoju emociju, ali to sam ja i ne žalim se.

Nedavno si u jednom intervjuu rekla si da si srećna i sama. Da li je i dalje situacija nepromenjena, koji je tvoj trenutni emotivni status?
Trenutno sam srećna!

Da li je teško osvojiti tvoju ljubav, jesi li inače zaljubljive prirode?
Mislim da sam zaljubljive prirode i da moju ljubav nije teško osvojiti, ali ju je vrlo teško zadržati i održati!

Misliš li da ljubav pokreće svet?
Mislim da pokreće. Ako ne ceo, onda svakako moj mali svet. Za mene ne postoji ništa lepše nego kada voliš i kada si voljen i kada svaki trenutak svog života deliš sa nekim. Moj prioritet je ljubav.

Sokrat je rekao da je brak nešto zbog čega se čovek uvek kaje, bilo da ga sklopi ili ne sklopi. Veruješ li u ovu instituciju?

Koliko god da živimo u ludom vremenu, verujem u brak.

Šta ženu može da učini mudrijom u ljubavi - ljubavni porazi ili pobede, iz čega si ti više naučila?
Učila sam iz knjiga, ljubav se ne uči. Koliko god da sam imala pobeda ili poraza, kada dođe sledeći, opet si na početku. To je tako i tako treba i da bude. Svaka moja ljubav bila je i ostala posebna.

U prošlom intervjuu rekla si da jedva čekaš da postaneš majka. I dalje se tako osećaš?

Naravno da želim, ali to ne mogu na silu. Kada bude vreme za to, desiće se.

Koja su tvoja najveća zadovoljstva u životu, a da li ti nedostaje nešto da bi bila potpuno srećna?
Opet se vraćam na ljubav, to je ono što bi upotpunilo moju sreću.

Milica Prelević