Broj 265
Početna > Planeta > Pet stvari koje niste znali o Lani del Rej:

Pet stvari koje niste znali o Lani del Rej:

1. Američka pevačica Lana del Rej rođena je kao Elizabet Grant 21. juna 1986. u Njujorku. Kao mala pevala je u nekoliko školskih horova u rodnom Lejk Plesidu, a njen otac milioner Rob Grant ulagao je u njenu karijeru još od kad je bila devojčica. Njeno umetničko ime je zasluga tima menadžera i advokata koji su danima pokušali da smisle nešto dovoljno glamurozno i egzotično za tatinu omiljenu ćerku.
2. Prve singlove izdala je 2008, a dve godine kasnije pojavio se album Lana Del Ray, koji je nakon kratkog perioda iz nerazjašnjenih razloga povučen iz prodaje. Prošle godine objavila je singl Video games, koji je gotovo preko noći stekao ogromnu popularnost, a isto se desilo i sa njenim albumom Born to die.
3. Nedavno je otkrila da je ovaj album nastao kao omaž njenom nekadašnjem divljem životu. „Album je posvećen vremenu kad sam živela na divljoj strani. Više nisam tako divlja... Pila sam mnogo ranije. Previše. Ali poslednjih sedam godina ništa nisam popila. "
4. Iako je u poslednjih nekoliko meseci postigla veliki uspeh, Lana del Rej nije se odrekla svog dosadašnjeg posla. Ona još uvek radi kao dadilja. „Čuvam decu dva puta dnevno. Ovo je posao kojim se bavim već dugo vremena iako u poslednje vreme nešto ređe jer puno putujem", izjavila je pevačica i dodala da bi se ljudi iznenadili kada bi znali koliko je njen život zapravo miran.
5. O njenom privatnom životu ne zna se mnogo. Iako su holivudski mediji poslednjih dana spekulisali o njenoj navodnoj vezi sa Merilinom Mensonom, Lana je nedavno otkrila da je u vezi sa britanskim muzičarem Berijem Džejmsom O'Nilom.